Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Domyślnie

Summilux Summiluxem, ale obrazki z pięćdziesięcioparoletnich obiektywów, to jest dopiero radość. Aż wierzyć się nie chce, jakiej jakości szkła do Leiki już wtedy były robione. Przy tym małe, że trzy na raz w kieszeni się mieszczą. To jest prawdziwy fotoszpas.

Domyślnie

To jest zrozumiałe o tyle, że ówczesne obiektywy składały się z soczewek, przysłony i oprawy, i nie musiały zawierać żadnych wymyślnych mechanizmów, sprzężeń z mechanizmami aparatu, i elektroniki. We współczesnych obiektywach szkło stanowi jakąś tam drobną część całości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    To jest zrozumiałe o tyle, że ówczesne obiektywy składały się z soczewek, przysłony i oprawy, i nie musiały zawierać żadnych wymyślnych mechanizmów, sprzężeń z mechanizmami aparatu, i elektroniki. We współczesnych obiektywach szkło stanowi jakąś tam drobną część całości.
    Jeżeli mówimy o obiektywach do systemu M, to współczesne obiektywy Leiki składają się - podobnie jak te stare - wyłącznie ze szkła i metalu. Nie ma w nich elektroniki, sprzężeń z aparatem czy innych pizdryków. Pjur fotografy

A jeśli chodzi o starocie, to ostatnio bardzo podoba mi się na Leice Jupiter 8 za "czysta" złotych...

Domyślnie

Szkło za czysta na lejce - toż to profan w czystej postaci Do piekła za to pójdziesz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Szkło za czysta na lejce - toż to profan w czystej postaci Do piekła za to pójdziesz...
    Nie pójdę. Odbyłem ciężką pokutę: w ramach 50 mm kupiłem też Summiluxa ASPH

Domyślnie

pójdziesz, pójdziesz

Domyślnie

Do piekla sie nie chodzi
    Tam dowożą
    Road to Manila

Domyślnie

Słyszałem że w piekle każdy dostaję Leice M9 za darmo na zawsze.... tylko samo body... cała szklarnia pojechała DHLem do nieba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    Do piekla sie nie chodzi
    Tam dowożą
    Mariusz, skromnie nie zapraszasz na sobotnie spotkanie, a to jakiś pomysł, by się przekonać czy warto M.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    Mariusz, skromnie nie zapraszasz na sobotnie spotkanie, a to jakiś pomysł, by się przekonać czy warto M.
    Gdzie, kiedy? Poszedłbym, mimo że i tak wiem, że warto M

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów