A ile znasz laptoków, które mają matryce z upakowaniem pikseli ok. 300 ppi?
ps. Pisane z tabletu 283 ppi.![]()
Szukaj
A ile znasz laptoków, które mają matryce z upakowaniem pikseli ok. 300 ppi?
ps. Pisane z tabletu 283 ppi.![]()
Medice, cura te ipsum.
Jednym z tych przestarzałych programów jest np: Photoshop CC 2014. Na moim Surface Pro 2 mimo włączonej "funkcji eksperymentalnej" (czyli jak się domyślam w fazie testów) skalowania interfejsu nie wszystko wygląda tak jak należy. Niektóre palety mają gdzieś skalowanie. Na innych urządzeniach podobno też są problemy.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 10-12-2014 o 09:17
Mam 14" 1920x1080 i do zdjęć owszem ale do programowania tak sobie. Aby coś widzieć muszę skalować czcionkę systemowo i tu jedne programy sobie w ogóle nie radzą i tekst jest albo za duży albo za mały albo przyciski wielkie a test mały, a drugie programy po skalowaniu dają nieostrą czcionkę, która męczy wzrok. Wspomniany tu R daje sobie z tym radę, ale np. SAS już nie. W Adobe Acrobat aby wydrukować stronę to muszę w menu Drukuj przewijać z boku pasek aby zobaczyć przycisk "Drukuj".
Ogólnie dla 14" 1600x900 powinno być w sam raz. Miałem 1440x900 na 15,4" i to było super ale ciężko znaleźć ultrabooka 15,6" z 1600x900 IPS - mi się to nie udało.
W rozdzielczości 1600x900 niezły był Dell E6430u ale już go chyba nie sprzedają nowego, a jak jest to w cenie E7440.
Liczę na to, że tak jak w fotografii klienci i producenci dojdą w końcu do wniosku, że dla matrycy w laptopie ilość megapiksli wcale nie jest najważniejsza![]()
Nie wiem, dla czego niektóre firmy piszą (aktualnie) przestarzałe programy. Jeśli adobe robi takie buble to już całkiem żal.plW sumie to nawet zauważyłem ostatnio, że Adobe Reader nie profiluje jak należy barw (na podglądzie nasycona czerwień, a po wydruku z włączonym zarządzaniem barw w sterowniku drukarki czerwień mocno wyblakła ... też tak macie, czy coś u mnie nie tak?).
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Temat oczywiście śledzę, ale miałem trochę mało czasu na odpisywanie. Czy ktoś mógłby mi jeszcze powiedzieć, jak wypada taka i3-4000M do takiego AMD Penom 2 X4 960T? Wiem, że jeden to desktop a drugi laptop, ale wg cpubenchmark, nie ma porażającej różnicy między nimi.
Tak, żeby uzupełnić wątek. Tam gdzie kupiłem dwa e7440 gwarancja NBD Della wygląda tak, że już tydzień czekam na wymianę płyty głównej. Szczęście, że nie używam go zarobkowo. Zatem weźcie to pod uwagę decydując się na zakup w M&M Notebooks.
A co ma wspólnego z serwisem miejsce zakupu? Nie kontaktowałeś się bezpośrednio z supportem Della?
Też mnie to zastanawia, dzwonisz na 22 579 5700 i załatwione. Płyty główne do E7440 mają, w zeszłym tygodniu jedną do nas wieźli![]()
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Po zakupieniu byłem święcie przekonany, że mam gwarancję w Dell ale okazało się, że nie została na mnie przeniesiona i nie mogłem tego zgłosić na stronie Dell bo wyskakiwało, że z innego kraju. W związku z tym nie czekając zostawiłem lapka do naprawy w sklepie, w którym kupowałem i czekam już ponad tydzień.
Skontaktuj się z nami