Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: Ultrabook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    1. Zależy od tego co robisz.
    2. Nie. Ta rozdzielczość jest za mała do wygodnej pracy.
    1. Chciałbym się pouczyć przetwarzania obrazów i computer vision (open CV oraz własne algorytmy), czyli dosyć sporo operacji na macierzach. Na razie niewielkie programy, ale potem pewnie większe. Nie zależy mi bardzo na wydajności, bo to będzie komp raczej pomocniczy, ale fajnie by było jakby to w miarę chodziło. Jako porównanie mam AMD phenom X4 960t i AMD A4.
    2. Trochę mnie zmartwiłeś, bo różnica cenie jest spora.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeżeli nie zależy Ci za bardzo na wydajności, a cenisz sobie mobilność, to może jakiś tablet na procesorze x86 o większej przekątnej wyświetlacza, np. 13"?
    Jako urządzenie pomocnicze uzupełniające może się sprawdzić.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Może źle się wyraziłem z tą wydajnością. Zależy mi na niej, ale ponieważ nie jest to komp podstawowy, wydawanie 5 tys. zł i więcej uważam za bezzasadne. Jestem więc skłonny iść na kompromisy, ale chciałbym aby procesor mimo wszystko był wydajny. Chociaż widełki cenowe nie dają dużego pola manewru, to chciałbym aby na kompie pracowało się w miarę wygodnie.
    Tak jak mówiłem wcześniej jako odniesienie mam 2 AMD: Phenom X4 960T i A4-3400. Porównując taki i3 4000M na cpubenchmark to nie wypada on najgorzej:
    http://www.cpubenchmark.net/compare....&cmp[]=369
    Pytanie tylko czy CPU Mark ma to samo odniesienie dla laptopów i desktopów?
    Ostatnio edytowane przez Grzybu ; 08-12-2014 o 08:46

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mimo wszystko olałbym ultrabooki, które mają ceny z kosmosu, a możliwiści niewspółmiernie mniejsze od zwykłych laptoków.
    W x-kom wygrzebałem takie cudeńko: http://www.x-kom.pl/p/214144-noteboo...1201000gb.html .

PS. Ta rozdzielczość też daje radę.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Może niektórzy potrzebują lekkich mobilnych sprzętów, ja nie wyobrażam sobie pracowania na 1366x768 przy 15,6" , no chyba że ktoś ma słabszy wzrok to faktycznie ta rozdziałka daje radę.
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie daje. Mam X220T z taką rozdzielczością - otworzenie visual studio i grzebanie przy jakimś małym projekcie na uczelnię jest ciężkie, nie mówiąc nawet o czymś większym.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    l[/url] .

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Nie daje. Mam X220T z taką rozdzielczością - otworzenie visual studio i grzebanie przy jakimś małym projekcie na uczelnię jest ciężkie, nie mówiąc nawet o czymś większym.
    Podpiszę się pod Kurtzem, niestety, spójrzmy prawdzie w oczy - nie daje rady. Można edytować tekst, pisać maile czy przeglądać forum, ale robić coś poważnego... Szczególnie, że programy do przetwarzania obrazu zajmują sporo miejsca okienkami z przyciskami i miejsca 'roboczego' zostaje niewiele.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Aktualnie na oku mam:
    1. Lenovo E440 z i3 i HD - to jest wersja która cenowo najbardziej by mi odpowiadała.
    http://www.morele.net/laptop-lenovo-...007mpb-639573/
    2. Lenovo L440 z i3 i HD+ (1600x900) - taki kompromis pomiędzy dobrą rozdzielczością a słabszym prockiem
    http://www.morele.net/laptop-lenovo-...s22f00-696203/
    3. Lenovo E/L440 z i5 i HD+ - najlepsze zestawienie ale ponad tysiąc złotych różnicy w stosunku do opcji 1. Pomiędzy E440 a L440 nie ma większej różnicy cenowej. Dodatkowo oba mają mały SSD
    http://www.morele.net/laptop-lenovo-...0035pb-615209/

Domyślnie

Jak lapek ma być do autobusu to najważniejsza jest matryca. Powinna być matowa, mieć wysoką jasność, duże kąty widzenia wskazane, optymalna przy 14" to 1600x900.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Jak lapek ma być do autobusu to najważniejsza jest matryca. Powinna być matowa, mieć wysoką jasność, duże kąty widzenia wskazane, optymalna przy 14" to 1600x900.
    Dla czego proponujesz za optimum ekran, o gęstości tylko 131 ppi? Jakość foto, jest podobno dopiero od 300 ppi. Jeśli chodzi Ci o wielkość czcionek (że będą za małe), to są co prawda jeszcze przestarzałe i źle napisane programy które źle się skalują, ale jest już wiele takich, które robią to dobrze i nawet 3200x1800 nie będzie im straszne (przy dużych czcionkach na tych 14").

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów