Wiatrak jest w miarę cichy ale wdaje mi się, ze coś za bardzo się grzeje. No chyba, ze tak ten typ ma.
Co do BIOSu to 8 nie ogarniam także nie bardzo wiem jak się za uaktualnienie BIOSu zabrać![]()
Szukaj
Wiatrak jest w miarę cichy ale wdaje mi się, ze coś za bardzo się grzeje. No chyba, ze tak ten typ ma.
Co do BIOSu to 8 nie ogarniam także nie bardzo wiem jak się za uaktualnienie BIOSu zabrać![]()
Uaktualnienia BIOS-su, to samograje, czyli nic prostszego.
Wszystko odbywa się obecnie z poziomu systemu i aktualizuje fizycznie po restarcie maszyny.
W laptopach nie ma obawy, że podczas tego procesu zabraknie nagle EE, więc nie siwiejemy w trakcie fashowania.![]()
Medice, cura te ipsum.
To operacja ingerująca w sprzęt, więc żaden z producentów nie ośmieliłby się, czynić tego bez potwierdzenia, że użytkownik jest świadomy ewentualnych konsekwencji.
Uaktualnienia obecnie zwykle mają postać programów wykonywalnych w OS-ie, które trzeba jedynie uruchomić i potwierdzić zamiar aktualizacji BIOS-u.
Medice, cura te ipsum.
Chyba tu masz to uaktualnienie: http://www.dell.com/support/home/us/...rabook/drivers .
http://www.dell.com/support/drivers/...edFromTS=False
Włączyć to, zobaczyć co wyjdzie - zainstalować. Nie martwić się![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Dzięki Wam wielkie!
Zainstalowałem wszystko łącznie z upgrade BIOSu.
Przestał się grzać i jakby ciszej chodzi![]()
Szanowani, też rozglądam się za czymś niewielkim. Kompa potrzebuje do "zabicia czasu" podczas drogi do pracy, więc nie chciałbym wydać na niego dużo (2000-3000 zł). Raczej 14 cali bo autobusy niewygodnel tutaj zastanawim się czy iść w procesory niskonapięciowe. Raczej chciałbym najlepszy stosunek moc/cena. Kompa potrzebuję do programowania
(Matlab, R, Python) Myślałem o lenovo TP e440 lub l440, ale tak naprawdę zastanawiam się nad dwiema sprawami:
1. Procesor - czy wystarczy taki i3-4000m, czy raczej praca na takim sprzęcie to będzie mordęga?
2. Czy z rozdzielczością 1366x769 będzie się wygodnie pracowało? Nie chodzi mi o ostrość tylko o obszar roboczy.
A może macie jakieś inne ciekawe propozycje?
1. Zależy od tego co robisz.
2. Nie. Ta rozdzielczość jest za mała do wygodnej pracy.
d70s + N18-70 + N55-200
Skontaktuj się z nami