Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: Ultrabook

Domyślnie

Wiatrak jest w miarę cichy ale wdaje mi się, ze coś za bardzo się grzeje. No chyba, ze tak ten typ ma.
    Co do BIOSu to 8 nie ogarniam także nie bardzo wiem jak się za uaktualnienie BIOSu zabrać

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Uaktualnienia BIOS-su, to samograje, czyli nic prostszego.

Wszystko odbywa się obecnie z poziomu systemu i aktualizuje fizycznie po restarcie maszyny.

W laptopach nie ma obawy, że podczas tego procesu zabraknie nagle EE, więc nie siwiejemy w trakcie fashowania.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Uaktualnienia BIOS-su, to samograje, czyli nic prostszego.

Wszystko odbywa się obecnie z poziomu systemu i aktualizuje fizycznie po restarcie maszyny.

W laptopach nie ma obawy, że podczas tego procesu zabraknie nagle EE, więc nie siwiejemy w trakcie fashowania.
    To znaczy nic samemu nie robię? Sam BIOS się uaktualni?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    To znaczy nic samemu nie robię? Sam BIOS się uaktualni?
    To operacja ingerująca w sprzęt, więc żaden z producentów nie ośmieliłby się, czynić tego bez potwierdzenia, że użytkownik jest świadomy ewentualnych konsekwencji.

Uaktualnienia obecnie zwykle mają postać programów wykonywalnych w OS-ie, które trzeba jedynie uruchomić i potwierdzić zamiar aktualizacji BIOS-u.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta

Uaktualnienia obecnie zwykle mają postać programów wykonywalnych w OS-ie, które trzeba jedynie uruchomić i potwierdzić zamiar aktualizacji BIOS-u.
    Znaczy się mam coś robić samemu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Znaczy się mam coś robić samemu?
    http://www.dell.com/support/drivers/...edFromTS=False

Włączyć to, zobaczyć co wyjdzie - zainstalować. Nie martwić się
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Dzięki Wam wielkie!
    Zainstalowałem wszystko łącznie z upgrade BIOSu.
    Przestał się grzać i jakby ciszej chodzi

Domyślnie

Szanowani, też rozglądam się za czymś niewielkim. Kompa potrzebuje do "zabicia czasu" podczas drogi do pracy, więc nie chciałbym wydać na niego dużo (2000-3000 zł). Raczej 14 cali bo autobusy niewygodne l tutaj zastanawim się czy iść w procesory niskonapięciowe. Raczej chciałbym najlepszy stosunek moc/cena. Kompa potrzebuję do programowania
    (Matlab, R, Python) Myślałem o lenovo TP e440 lub l440, ale tak naprawdę zastanawiam się nad dwiema sprawami:
    1. Procesor - czy wystarczy taki i3-4000m, czy raczej praca na takim sprzęcie to będzie mordęga?
    2. Czy z rozdzielczością 1366x769 będzie się wygodnie pracowało? Nie chodzi mi o ostrość tylko o obszar roboczy.
    A może macie jakieś inne ciekawe propozycje?

Domyślnie

1. Zależy od tego co robisz.
    2. Nie. Ta rozdzielczość jest za mała do wygodnej pracy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów