Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Wątek: Ultrabook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Są to dość drogie rzeczy. Thinkpad X1 Carbon z matrycą WQHD (2550x1440).
    http://goo.gl/qSv1Xo
    Jeszcze Fujitsu robi WQHD ale z błyszczącą matrycą.
    No to płacić 2x tyle, praktycznie tylko za to (bo reszta spec tańszego lapa jest OK), by było matowo, to dzięki ... postoję ... a właściwie nalepię jakąś folię matową, powinna kosztować mniej niż 4 tys PLN, ew. "zniosę" to lusterko (w końcu nie tak wielkie, jak np. monitor)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 20-11-2014 o 22:14

Domyślnie

Nie wiem po co się tak jarać taką wysoką rozdzielczością na ekranie o małej przekątnej. Mam FHD na 14" i muszę skalować czcionkę, żeby się dało czytać. To powoduje anomalie w niektórych aplikacjach jak nieostra czcionka czy litery na pół ekranu. Przy większej rozdzielczości problemy są jeszcze większe. Najlepsza na 14" byłaby 1600x900 ale niestety nie robi się dobrych IPS paneli w takiej rozdzielczości i wielkości. Fanów błyszczących ekranów to już w ogóle nie rozumiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Nie wiem po co się tak jarać taką wysoką rozdzielczością na ekranie o małej przekątnej. Mam FHD na 14" i muszę skalować czcionkę, żeby się dało czytać. To powoduje anomalie w niektórych aplikacjach jak nieostra czcionka czy litery na pół ekranu. Przy większej rozdzielczości problemy są jeszcze większe. Najlepsza na 14" byłaby 1600x900 ale niestety nie robi się dobrych IPS paneli w takiej rozdzielczości i wielkości. Fanów błyszczących ekranów to już w ogóle nie rozumiem.
    Pfff ... ja mam 15,6" 1366x768 i też skaluję czcionkę w górę bo jest za mała. Natomiast programy które sobie z tym nie radzą, to buble, nie programy i na szczęście należą do zdecydowanej mniejszości. Pomimo tego, że mam 1366x768 na tych 15,6" i powiększam czcionkę, to i tak chciałbym jeszcze wyższą rozdzielczość, by obraz był ostrzejszy, by czcionki były ostrzejsze itd. Co do błyszczącego ekranu ... moim zdaniem najlepszy jest ekran pomiędzy lustrem a matem ... z jednej strony by nie odbijało się wszystko, a z drugiej strony, by nie było efektu mieniącego się śniegu, co ma miejsce na ekranie z agresywną powłoką matową.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 22-11-2014 o 12:50

Domyślnie

Czy kupując w/w Dell-a przez Allegro ale z opcją na firmę czyli na fakturę Vat, jest również opcja zwrotu w ciągu 10dni od zakupu jeśli coś nie przypasi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Tu http://allegro.pl/dell-latitude-e744...780011425.html

Mam do nich do sklepu z pracy ok 500m. Byłem ze dwa razy obejrzeć różne Dell, w tym M3800, E6540, M4800 i E7440. Najbardziej mi podpadł E7440 ale nie kupowałem na miejscu. Zamówiłem przez allegro bo było 10 dni na ewentualny zwrot. Wszystko było ok, więc został u mnie a po 2 miesiącach kupiłem identycznego dla żony.

Kupowałem wcześniej u nich Dell M4400 i przez 3 lata nie miałem z nim problemów, ostatnio poszedł do nowego właściciela.
    .
    ropusz - Wielkie dzięki za polecenie tego Dell-a !!!
    Wczoraj byliśmy w Warszawie i odebraliśmy osobiście.
    Na razie Żona uruchamia go sobie, i jest bardzo zadowolona z zakupu!
    Laptoś prezentuje się super. Matryca rewelacja- żyleta obraz.

Jedyne co było do bani to znalezienie miejsca parkingowego w okolicach ich siedziby

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    ropusz - Wielkie dzięki za polecenie tego Dell-a !!!
    Wczoraj byliśmy w Warszawie i odebraliśmy osobiście.
    Na razie Żona uruchamia go sobie, i jest bardzo zadowolona z zakupu!
    Laptoś prezentuje się super. Matryca rewelacja- żyleta obraz.

Jedyne co było do bani to znalezienie miejsca parkingowego w okolicach ich siedziby

Jeszcze raz dzięki za pomoc.
    tomek s - przepraszam bo Tobie nie podziękowałem za pomoc w ukierunkowaniu się na tego Dell-a.

Domyślnie

Spoko, spoko sprzęcik fajny i niech się dobrze sprawuje
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Spoko, spoko sprzęcik fajny i niech się dobrze sprawuje
    Pozdr
    Jak dotychczas to sprawuje się... zaj...cie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Jak dotychczas to sprawuje się... zaj...cie
    Ma IPS ?

Domyślnie

I koniecznie sprawdź czy masz najnowszy BIOS i w razie czego zaktualizuj. Ja w jednym z nich miałem stary i dopiero po aktualizacji wiatrak ucichł.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów