Close

Strona 104 z 1914 PierwszyPierwszy ... 454941021031041051061141542046041104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Mi też bardzo. Jakiś taki średnioformatowy, jak z Planara 80/2.8
    Na moje kaprawe oko to mi kompletnie nie przypomina Planara, ani 80/2.8 ani tym bardziej niestety 80/2.0 :/
    Canon

Domyślnie

to podpytam jeszcze ile takie cudo kosztuje? jaki ma bagnet i jak z przejściówką na fuji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Bardzo interesujący obrazek
    Też tak uważam.

Oj, sorry pomyliłem

Choć żeby moją hańbę zmyć, mógłbyś Kuba przetestować jeszcze Voitka 35/1.2 na A7
    Coś tam napisałem: http://per-analogia.blogspot.com/201...rical.html?m=1

Domyślnie

Rozmycie fajne a modelka jeszcze lepsza. Klasyczny klimacik zawsze w cenie.

Domyślnie

Oj, sorry pomyliłem

Choć żeby moją hańbę zmyć, mógłbyś Kuba przetestować jeszcze Voitka 35/1.2 na A7
    Kolega już to zrobił, choć brakuje mi portretów

Ja niestety Noktona nie będę miał aż do stycznia, bo pokończyły się wszędzie i trzeba czekać na produkcję..

To jeszcze 2 sampelki z Mitakona, również pełna dziura:

http://www.kubacichocki.pl/test/mitakon50/mitp05.jpg
    http://www.kubacichocki.pl/test/mitakon50/mitp06.jpg
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Niestety chwilowo portretów raczej nie będzie, mam co innego na głowie...

Naprawdę ładnie rysuje ten Mitakon, delikatnie.

Domyślnie

Pytanie mam takie:
    czy wszystkie A7 mają takie luzy na bagnecie z kitem? W 2 sklepach to sprawdzałem i przyznam się szczerze ze bardzo mnie to denerwuje/intryguje. Jeszcze w żadnym systemie nie spotkałem się aż z takim problemem braku dopasowania.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cichy, bardzo ładne zdjęcia, choć mam wrazenie, że to bardziej Twoja zasługa, niż szkła. Oczywiście szkło robi, co należy, i co wynika z parametrów. Mam jednak w pamieci (i na kompie) zdjęcia z Noctiluxa 1.0 i tamten za kazdym razem przenosił obraz na "drugą stronę lustra". Tu jest jakby bardziej poprawnie. Oczywiście gdy dojdzie lepsze swiatło zrobi się ciekawiej. Biorąc pod uwagę cenę, juz jest ciekawie
    Ostatnio edytowane przez Jai pur ; 27-11-2014 o 08:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    Cichy, bardzo ładne zdjęcia, choć mam wrazenie, że to bardziej Twoja zasługa, niż szkła. Oczywiście szkło robi, co należy, i co wynika z parametrów. Mam jednak w pamieci (i na kompie) zdjęcia z Noctiluxa 1.0 i tamten za kazdym razem przenosił obraz na "drugą stronę lustra". Tu jest jakby bardziej poprawnie. Oczywiście gdy dojdzie lepsze swiatło zrobi się ciekawiej. Biorąc pod uwagę cenę, juz jest ciekawie
    Dzięki, ale ja cienki bolek jestem, Noctilux nie przeniósł mnie na drugą stronę tak, jak np. na zdjęciach mistrzaucieczki Ale pouczyć się mogę na chińczyku za 3,5 tysiaka
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

A7v2 będzie po 1700$, chyba ładna cena startowa choć u nas będzie na pewno drożej (choć się może pojawią ściągane z USA w rozsądnych cenach).
    A7ki już można dostać w całkiem przyzwoitych cenach ale się trochę łamię czy nie dopłacić do tego AFu i stabilizacji... Choć z drugiej strony w a6000 ISO akceptowalne jest do ok 6400, rzadko go i tak używam, a na A7 powinno być jeszcze lepiej bo ma w końcu na tyle samo megapikseli dwa razy więcej miejsca;]

Strona 104 z 1914 PierwszyPierwszy ... 454941021031041051061141542046041104 ... OstatniOstatni