a za ile ?
Szukaj
gdzie mozna kupic najtaniej nx300m z 16-50 w tej chwili? czy moze poczekac juz do stycznia?
Widziałem 300M w sklepie x-com.pl, ale z 18-55. Z 16-50 chyba na razie musisz szukać na ebay albo Amazon.
Kupiłem NX300, w komplecie jest Lightroom 4 OEM. Czy można go zaktualizować do 5.x?
Sam będę to niedługo sprawdzał na własnej skórze.Jeśli się nie uda, to wtopiłem trochę grosza.
Ale przynajmniej będę Ci mógł odpowiedzieć, gdy przyjdzie paczka.
"Bezlusterkowe pogłoski" zapowiadają premierę NX400 i NX400-EVF na początek roku 2015: http://www.mirrorlessrumors.com/cameras/samsung-nx400 . Aparaty mają być bliźniacze, z tą różnicą, że wersja EVF będzie miała wbudowany odchylany wizjer elektroniczny, a dla drugiej wersji będzie to akcesorium dodatkowe. Migawka mechaniczna do 1/8000 i matryca 28 MP. Bufor ma być potrojony w stosunku do NX300.
Tego jeszcze nie wiadomo, bo nigdzie nie pokazano nawet hipotetycznego obrazka.
Ja nadal uważam, że najładniejszym i najporęczniejszym NX-em był NX100 (zaznaczam, że nie miałem w ręku NX1, a NX30 tylko w sklepie). Gdyby do tamtej "budy" wsadzili nowsze wnętrze i odchylany, dotykowy ekran jak w NX300, byłbym usatysfakcjonowany całkowicie.
Skontaktuj się z nami