Close

Strona 99 z 371 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Puch dobra robota !
    Spodziewałem się takiej kolejności :
    nx300
    nx3000
    cała reszta

Cóż, jednak minie trochę czasu jeszcze zanim prosi wybiorą bezlusterkowce do fotografii sportu.

Domyślnie

Przyznaję, że też zaskoczyło mnie to, że NX3000 wypadł słabo, ale i to, że stary NX100 jakoś tam sobie poradził mimo wieku. Zdziwiło mnie też trochę, że NX100 poradził sobie lepiej od swojego niemal równolatka, NX11. Ale ten ostatni jest niewielką modyfikacją najstarszego NX-a, NX10, więc to może być zrozumiałe.

Pamiętaj jednak, że był to statyczny "test OKD" trybu AF-S na ciemnym, mało kontrastowym przedmiocie z powtarzającym się wzorkiem, a więc w dość specyficznych warunkach. Na typowych obiektach w dobrym oświetleniu, o ile nie poruszają się zbyt szybko, AF jest szybki i pewny także w NX3000. Przy fotografowaniu w Botaniku miałem może ze trzy chybione zdjęcia. Natomiast w trybie AF-C na poruszających się obiektach wszystkie te aparaty walczą, choć NX300 wypada chyba najlepiej, jak mi się wydaje.
    Podobno NX1 (i być może NX500) radzą sobie lepiej, choć nadal nie dościgają dobrych lustrzanek.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

W nx300 (w moim przypadku) brakuje mi wizjera a z wcześniejszych wypowiedzi wynika,że ten brak doskwiera nie tylko mnie.Ekran wyświetlacza gdy słońce mam z tyłu staje się prawie nieczytelny,trzeba kombinować z zasłanianiem itd.Przyznacie,że jest to niewygodne.Dzisiaj wpadłem na pomysł jak to rozwiązać. Wykonanie jest mocno prototypowe więc nie przywiązujcie wagi do estetyki wykonania bo jest to dopiero wersja 1.0.0.
    W moich fotograficznych zapasach wygrzebałem stareńką jeszcze PRL-owską przeglądarkę do slajdów i po usunięciu matowego plastiku z przodu,oklejeniu tego czarną taśmą i przytwierdzeniu tegoż za pomocą tej samej taśmy do ekranu otrzymałem nawet dość funkcjonalny wizjer.Chodzi o sam pomysł, w przyszłości (jak czas pozwoli) zamierzam zrobić to bardziej "profi"

1.Niemal jak wizjer w lustrzance

2. a tu można sobie np. z góry patrzeć

w tym przypadku przeglądarka jest nieco mniejsza niż ekran ale obraz jest wyraźny widać ok.90 % obszaru ekranu
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Super to wygląda!
    Czekam na pierwsze wrażenia z użytkowania w pełnym słońcu.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Gratulacje!
    Takie wynalazki można kupić np. na Allegro, ale kosztują ze 150 zł.
    Gdzieś mam jakąś starą (ale inną, niż Twoja) przeglądarkę do slajdów, ale pamiętam, że ona miała plastikową soczewkę i jakość obrazu była... no, mocno taka sobie. A jak w Twoim przypadku?

Domyślnie

Obraz jest - no jest widać wszystko dość dobrze a to już coś.

Domyślnie

Faktycznie na alle są do dostania i to nawet za 70-75 zł. wprawdzie nie ma do nx ale można dostosować,nie wiedziałem,że takie ustrojstwa są, a już chciałem patentować swój wynalazek :]

Domyślnie

Kiedyś widziałem takie z opisem że pasują do NX300, ale właśnie za ok. 150 zł. Patent nie patent, ale może wzór zastrzeżony?

Domyślnie

valdek słodowy tychy ;D
    fajne, ale trza uważać żeby nie odleciało ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Niewątpliwą zaletą jest bateria od smartfonu – duża, płaska, o pojemności 2250 mAh,
    mini ma 2330
    nawiasem mówiąc bateria bardzo długo trzyma

Strona 99 z 371 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów