Ta nowa A7II jest większa i cięższa od starej A7.
Szukaj
Ta nowa A7II jest większa i cięższa od starej A7.
No stabilizacja pewnie nie miała się gdzie upchnąć, a ważyła też swoje. Szkoda tylko, że baterie zostały te same, mogliby zrobić ogniwo z 1500mAh, bo żyroskopy też powietrzem nie oddychają a prądożerność samego aparatu i tak już była spora...
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Stabilizacja matrycowa pewnie żre mniej niż w obiektywowa więc przy takich szkłach powinno być z energią na plus. Ciekawe czy się będzie dało wprowadzać ogniskowe dla manuali aby stabilizacja działała. Z loxiami które się komunikują z aparatem pewnie ona będzie więc podejrzewam że nie zrobią takiej możliwości aby promować 'swoje' manuale![]()
chyba się da
A tam, kupiłem A7 bo stabilizacja mnie w żaden sposób nie przekonuje a pewnie musiałbym dołożyć z 1,5k do nowości![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Piknie się ten temat rozkręca. Poprawiają AF, z czasem dojdzie więcej fps i szybsze przetwarzanie (mocniejsze procki w środku) - wtedy będzie kolorowo...
Wtedy będzie czas na nowy bagnet![]()
to be a rock and not to roll
Super puszka się szykuję tylko szkoda że nie ma do niej szkieł ciekawych... Apropo tego adaptera oryg sony. Jak to jest wtedy z tym AF ? Czy jest on tak samo skuteczny jak z obiektywem połączonym pod oryg bagnet E czy poprostu słabszy bo np nie działa np ileś tam czujników af opierających się na kontraście itp ?
http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu
Adapter z cefalonem (LA-EA4) ma swój własny system af, identyczny chyba z tym z A65. Szkła działają wtedy w oparciu o czujniki fazowe Adaptera wspomagane jedynie funkcjami dodatkowymi korpusu (wykrywanie uśmiechu, wykrywanie twarzy). No i poza tym odbiera 0,7ev światła.
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Skontaktuj się z nami