Może z wyłączonym wifi/w trybie samolotowym jest lepiej?
Szukaj
Może z wyłączonym wifi/w trybie samolotowym jest lepiej?
Czasu używania, zainstalowanych aplikacji przede wszystkim. Wszystkie aparaty Sony E od NEX-a 6, które miałem, po pewnym czasie uruchamiały się nieco wolniej po zmianie baterii. W N6 różnica była niewielka, w A7 jest juz wieksza. Ale da się przyzwyczaić, uruchamianie trwa teraz ok. 10-15s, nigdy nie zdarzyło mi się, by była to minuta...
Oczywiście cały czas mowa o włączaniu po zmianie akku, normalnie jest to ok. 1-2s.
hmmmm... ciekawe...
Aplikacje, to oczywista sprawa, ale samo zwalnianie... A co się dzieje po formatowaniu kart? Dalej zachowuje się w "zwolnionym tempie"? Soniak sporo bazgrze po karcie w porównaniu z lustrami N albo C. Może odkłada sobie jakieś mniej lub bardziej potrzebne informacje.
Po włożeniu sformatowanej karty musi stworzyć bazę danych obrazów (czy jakoś tak, nie mam A7 przy sobie).
Co do spowolnienia po zmianie akumulatora, to tak sobie gdybam, że może to mieć coś wspólnego z jego sprawdzaniem przez aparat (np. oryginalności)...
Ale po formatowaniu, nie ma na karcie obrazów, profili etc. Zakłada sobie pustą bazę i strukturę katalogów. Puszka powinna być jak nowa. Nie sądzę, aby ustawienia własne, mogłyby powodować lagi w starcie sprzętu. Obstawiam zainstalowane aplikacje.
Pewnie któryś MS Windows jest tam jako system operacyjny...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Jutro nagram filmik
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Takie długie wstawanie z nową baterią to chyba rzeczywiście jest spowodowane aplikacjami.
Wczoraj w nex 6 (Michel pisał, że jest podobnie jak w a7) zacząłem instalować apki. Teraz po wyjęciu baterii, włączeniu najpierw pokazuje się podgląd, potem dopiero parametry i dopiero można zacząć działać. Wcześniej raczej tak nie było.
No ale nie trwa to na pewno minutę, max kilka sekund.
Skontaktuj się z nami