Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Od wstającego słońca?
    Wygląda na niedokładne przejechanie b. miękkim pędzlem
    A po drugie, na zdjęciu nr.3 jakoś tego efektu "wstającego słońca" nie widać ... no powiedzmy ze prawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Wygląda na niedokładne przejechanie b. miękkim pędzlem
    A po drugie, na zdjęciu nr.3 jakoś tego efektu "wstającego słońca" nie widać ... no powiedzmy ze prawie
    A może właśnie dlatego na trójce efekt mitycznej "poświaty" jest słabszy bo i znacznie słabsze jest oddziaływanie wstającego słońca. Widać, że chyba dawno nie widziałeś tego zjawiska. Jeśli tarcza Naszej gwiazdy jest tuż nad horyzontem to i światło, które daje jest znacznie słabsze. Im wyżej tym jaśniej i cieplej. Prawda, że proste i nie trzeba szukać miękkiego pędzla...

Domyślnie

Pierwsze jest super. Chłopaki to by chcieli wszystko mieć odrysowane od koła/elipsy/kwadratu a przecież nie o to chodzi...

Domyślnie

3 i 4 dają się oglądać 1 i 2 nie "rozjaśniająca" obróbka zabiła obraz.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    3 i 4 dają się oglądać 1 i 2 nie "rozjaśniająca" obróbka zabiła obraz.
    Taki zarzut już mogę zrozumieć gdyż jest on prawdziwy. Kwestia gustu ale również w nr 3 i 4 cienie wyciągałem. Na 1 i 2 gdzie słońce mocniej operuje i są większe kontrasty być może jest to bardziej widoczne i rzuca się w oczy. Mnie tak pasuje, Tobie nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    A może właśnie dlatego na trójce efekt mitycznej "poświaty" jest słabszy bo i znacznie słabsze jest oddziaływanie wstającego słońca. Widać, że chyba dawno nie widziałeś tego zjawiska. Jeśli tarcza Naszej gwiazdy jest tuż nad horyzontem to i światło, które daje jest znacznie słabsze. Im wyżej tym jaśniej i cieplej. Prawda, że proste i nie trzeba szukać miękkiego pędzla...
    I dolnej części zdjęcia tez nie rozjaśniałeś, mam na myśli fote #1 a w szczególności #2

Domyślnie

Rozjaśniane czy nie 1 i 3 to bardzo ładne obrazki. Falowanie powietrza, to normalna sprawa rankiem czy wieczorem. Stąd mamy poszarpane słoneczko jak jest blisko horyzontu.
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    I dolnej części zdjęcia tez nie rozjaśniałeś, mam na myśli fote #1 a w szczególności #2
    Wszystkie rozjaśniałem jako całość, nie punktowo. Na 1 i 2 trochę mocniej gdyż znacznie większe kontrasty poprzez mocniejsze działanie słońca. Z rańca nad miastem unosi się mgiełka, smog z kominów itp. Mocniejsza penetracja słońca i wyciąganie cieni mocniej uwidoczniło ją. Żaden pędzel miejscowy, żadne wklejanie słońca z innego obrazka.

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Rozjaśniane czy nie 1 i 3 to bardzo ładne obrazki. Falowanie powietrza, to normalna sprawa rankiem czy wieczorem. Stąd mamy poszarpane słoneczko jak jest blisko horyzontu.
    Dokładnie tak. Coś jak falujące, gorące powietrze tuż nad horyzontem. Obiekty wtedy wydają się mało realne, cos jak fatamorgana.
    Ostatnio edytowane przez wolnyslimak ; 20-11-2014 o 10:44

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów