Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Radomska katedra

Dość długo mieszkam w mym mieście ale pierwszy raz w życiu byłem na dachu wieżowca tak daleko wysuniętego na zachód. Takiej perspektywy jeszcze nigdy nie widziałem.
    1.

2.

Domyślnie

Sam widoczek nawet ładny ale nie wiem co się ze słońcem stało.

Domyślnie

Super, chociaż Słońce jakieś takie postrzępione wyszło

Domyślnie

Jedyne wytłumaczenie "co się ze słońcem stało?" to chmury, które tonowały moc naszej gwiazdy. Ja przynajmniej nic z nim nie robiłem. Dziękuję i pozdrawiam.

Domyślnie

Dla mnie to postrzępienie jest na plus, wybieram klatkę numer 1
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

A cóż to za poświata wokół tej katedry?

Domyślnie

Używałeś filtra połówkowego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Jedyne wytłumaczenie "co się ze słońcem stało?" to chmury, które tonowały moc naszej gwiazdy. Ja przynajmniej nic z nim nie robiłem
    Przesadziłeś z obróbką bo nie sadzę aby w RAW-ie słońce wyglądało jak nieudolnie wklejone z innego kadru
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    A cóż to za poświata wokół tej katedry?
    Od wstającego słońca?

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    Używałeś filtra połówkowego?
    Na 3-ech pierwszych nie. Filtry mz. przy mocnym świetle prosto w obiektyw tylko psują obrazek i dodają kupę flar.

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Przesadziłeś z obróbką bo nie sadzę aby w RAW-ie słońce wyglądało jak nieudolnie wklejone z innego kadru
    No to może teraz będziesz sądził. Jesteś mocnym niedowiarkiem i chyba mało widziałeś... Zabawy z wklejaniem czegokolwiek są nie dla mnie. Nawet nie potrafię tego zrobić bo i po co?

3.

4.

By nie prześwietlić chmur "połówka" z miękkim przejściem poszła właśnie tutaj.

Czy teraz rozwiałem wszelkie wątpliwości? Czy nadal posądzacie mnie o jakąś kiepską i bezsensowną wklejkę? Słońce wychylające się tuż z nad horyzontu i przebijające się przez chmury, spaliny i ciepłe powietrze nad miastem dokładnie tak wygląda. Nie inaczej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów