Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    A może właśnie dlatego na trójce efekt mitycznej "poświaty" jest słabszy bo i znacznie słabsze jest oddziaływanie wstającego słońca. Widać, że chyba dawno nie widziałeś tego zjawiska. Jeśli tarcza Naszej gwiazdy jest tuż nad horyzontem to i światło, które daje jest znacznie słabsze. Im wyżej tym jaśniej i cieplej. Prawda, że proste i nie trzeba szukać miękkiego pędzla...
    I dolnej części zdjęcia tez nie rozjaśniałeś, mam na myśli fote #1 a w szczególności #2

Domyślnie

Używałeś filtra połówkowego?

Domyślnie

Pierwsze jest super. Chłopaki to by chcieli wszystko mieć odrysowane od koła/elipsy/kwadratu a przecież nie o to chodzi...

Domyślnie

3 i 4 dają się oglądać 1 i 2 nie "rozjaśniająca" obróbka zabiła obraz.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    3 i 4 dają się oglądać 1 i 2 nie "rozjaśniająca" obróbka zabiła obraz.
    Taki zarzut już mogę zrozumieć gdyż jest on prawdziwy. Kwestia gustu ale również w nr 3 i 4 cienie wyciągałem. Na 1 i 2 gdzie słońce mocniej operuje i są większe kontrasty być może jest to bardziej widoczne i rzuca się w oczy. Mnie tak pasuje, Tobie nie.

Domyślnie

Rozjaśniane czy nie 1 i 3 to bardzo ładne obrazki. Falowanie powietrza, to normalna sprawa rankiem czy wieczorem. Stąd mamy poszarpane słoneczko jak jest blisko horyzontu.
    Fuji

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów