Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 122

Domyślnie

Znając sprzedawców i techników - myślę, że nie. Wyjątkami są chyba forumowicze, którzy prowadzą sprzedaż.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez widmows Zobacz posta
    A czy Ty myślisz, że pracownicy serwisu nie czytają forum?
    reheheehehehe zapewne już mają spisane ---> Słupsk - przyjdzie D80 z "utopioną" matrycą
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystek1987 Zobacz posta
    Hmm jestem ciekaw Czy sam bys byl taki chetny do wydania takiej kasy ?
    a wracajc do tematu, warto sprobowac?
    Oczywiscie, lepiej jak wyda ją bogu ducha winny sprzedawca.
    Może trzeba byłoby ponosić konsekwencje swoich działań (nie do końca mądrych), a nie starać się przerzucać je na innych.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

hmm plyn jest przeznaczony do czyszczenia, zas matryca powinna byc uszczelniona z tego co wyczytalem,wiec fakt ze nie powinienem grzebac w nim, ale inny fakt jest tez ze aparat nie byl do konca sprawny skoro przeciekl.. z tego co napisaliscie to i tak decyduje serwis czy wezma to pod gwarancje ewentualny protokul moze spisac sprzedawca...wiec chcial czy nie chcial nie maja sie o co przyczepiac do sprzedawcy.
    Forum prowadziz tego co wyczytalem zupelnie kto inny niz firma nikon wiec wnioskuje ze serwisanci jakby to czytali to jedynie z powodu ogromnych nudow czytaj dla zabicia czasu, a wydaje mi sie ze nie maja tego czasu zbyt wiele

Domyślnie

Lepiej juz więcej niz dotychczas nie kombinuj bo możesz trafić tak ze odbiorą ci gwarancję na całe body . Przeczytaj instrukcję rozdział dotyczący matrycy i jej czyszczenia .
    A na drugi raz jak łapki zaswędzą to wsadz je do zimnej wody
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sjm Zobacz posta
    Lepiej juz więcej niz dotychczas nie kombinuj bo możesz trafić tak ze odbiorą ci gwarancję na całe body . Przeczytaj instrukcję rozdział dotyczący matrycy i jej czyszczenia .
    A na drugi raz jak łapki zaswędzą to wsadz je do zimnej wody
    Zgadzam się, aczkolwiek jakieś przysłowie mówi, że jak się nie wypier.... to się nie nauczy . Nasz kolega na pewno czegoś się dowiedział .
    A co do tekstów o przewalaniu winy na kogoś innego to się nie zgadzam, skoro ludzie czyszczą płynami i nic się nie dzieje, to widocznie matryca jest szczelna a tutaj nie była. A poza tym powiedzcie sami, jaka to filozofia dla technika rozkręcić, wyjąć, przetrzeć, włożyć i skręcić? jeśli to kwestia czyszczenia to KOMBINUJ ILE WLEZIE I NIE DAJ ZAROBIĆ INNYM!!!

Powodzenia!
    D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze

Domyślnie

z drugiej strony tak patrząc na ten link o rozbieraniu korpusu itd. To wydaje mi się że tak to właśnie czyszczą matryce w serwisie - co się mają gimnastykować jak mogą ją sobie wyjąc i wygodnie na biureczku wyczyścić.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Ale zauważcie drodzy koledzy i koleżanki że Polak jak zwykle...Kupuje sprzęt coś mu nieodpowiada, próbuje naprawić =>psuje, a potem czyta instrukcję...Nie oskarżam kolegi Krystek1987, ale nie raz trafiłem już na podobny problem...
    Pozdrawiam
    Konrad
    P.S
    Sam kiedyś zrobiłbym podobny błąd na d70ale się nie odważyłem na czyszczenie

Domyślnie

Cóż... nie bez przyczyny mamy powiedzenie, że Polak mądry po szkodzie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonina Zobacz posta
    Należy zgłosić się do rzecznika praw konsumentów na forum kiedyś był temat z dokładną procedurą jeśli będą Ci stwarzać kłopoty i nie będą chcieli załatwić tego polubownie to zażądasz rzeczoznawcy na koszt Nikon Polska aby stwierdził czy aparat który ma niewłaściwie uszczelniony filtr na matrycy jest wadą fabryczną
    Wada fabryczna to ostatnio mocno eksploatowany temat. Ludzie w działach gwarancji - szczególnie importerów samochodów- mają niezły ubaw z takich zgłoszeń. Uwierzcie mi, można zetknąć się z takimi absurdami że się to w głowie nie mieści.
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów