Znając sprzedawców i techników - myślę, że nie. Wyjątkami są chyba forumowicze, którzy prowadzą sprzedaż.
Szukaj
Znając sprzedawców i techników - myślę, że nie. Wyjątkami są chyba forumowicze, którzy prowadzą sprzedaż.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
hmm plyn jest przeznaczony do czyszczenia, zas matryca powinna byc uszczelniona z tego co wyczytalem,wiec fakt ze nie powinienem grzebac w nim, ale inny fakt jest tez ze aparat nie byl do konca sprawny skoro przeciekl.. z tego co napisaliscie to i tak decyduje serwis czy wezma to pod gwarancje ewentualny protokul moze spisac sprzedawca...wiec chcial czy nie chcial nie maja sie o co przyczepiac do sprzedawcy.
Forum prowadziz tego co wyczytalem zupelnie kto inny niz firma nikon wiec wnioskuje ze serwisanci jakby to czytali to jedynie z powodu ogromnych nudowczytaj dla zabicia czasu, a wydaje mi sie ze nie maja tego czasu zbyt wiele
Lepiej juz więcej niz dotychczas nie kombinuj bo możesz trafić tak ze odbiorą ci gwarancję na całe body . Przeczytaj instrukcję rozdział dotyczący matrycy i jej czyszczenia .
A na drugi raz jak łapki zaswędzą to wsadz je do zimnej wody![]()
SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )
"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"
Zgadzam się, aczkolwiek jakieś przysłowie mówi, że jak się nie wypier.... to się nie nauczy. Nasz kolega na pewno czegoś się dowiedział
.
A co do tekstów o przewalaniu winy na kogoś innego to się nie zgadzam, skoro ludzie czyszczą płynami i nic się nie dzieje, to widocznie matryca jest szczelna a tutaj nie była. A poza tym powiedzcie sami, jaka to filozofia dla technika rozkręcić, wyjąć, przetrzeć, włożyć i skręcić? jeśli to kwestia czyszczenia to KOMBINUJ ILE WLEZIE I NIE DAJ ZAROBIĆ INNYM!!!
Powodzenia!
D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze
z drugiej strony tak patrząc na ten link o rozbieraniu korpusu itd. To wydaje mi się że tak to właśnie czyszczą matryce w serwisie - co się mają gimnastykować jak mogą ją sobie wyjąc i wygodnie na biureczku wyczyścić.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Ale zauważcie drodzy koledzy i koleżanki że Polak jak zwykle...Kupuje sprzęt coś mu nieodpowiada, próbuje naprawić =>psuje, a potem czyta instrukcję...Nie oskarżam kolegi Krystek1987, ale nie raz trafiłem już na podobny problem...
Pozdrawiam
Konrad
P.S
Sam kiedyś zrobiłbym podobny błąd na d70ale się nie odważyłem na czyszczenie
Cóż... nie bez przyczyny mamy powiedzenie, że Polak mądry po szkodzie!![]()
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800
Skontaktuj się z nami