Close

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 122

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IMTM Zobacz posta
    Wada fabryczna to ostatnio mocno eksploatowany temat. Ludzie w działach gwarancji - szczególnie importerów samochodów- mają niezły ubaw z takich zgłoszeń. Uwierzcie mi, można zetknąć się z takimi absurdami że się to w głowie nie mieści.
    A co może to nie jest wada fabryczna sam sobie odkręcił matrycę i uszkodził uszczelkę co ???

Ciekawe ilu z Was by tu płakało którzy twierdzicie że powinien sobie palce w du/// wsadzić gdyby to wam trafił się ten aparat i po roku jak skończyła by się gwarancja zalało by wam filtr od spodu podczas czyszczenia, już widzę ten wątek na dziesięć stron z próbami udowodnienia że to wina fabryki
    Ostatnio edytowane przez Antonina ; 04-07-2007 o 19:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonina Zobacz posta
    A co może to nie jest wada fabryczna sam sobie odkręcił matrycę i uszkodził uszczelkę co ???
    A skąd wiesz że jest tam jakaś uszczelka?
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

przeczytalem instrukcje wbrew temu co myslicie nawet prawie cala bo chcialem mec troche torii (bo przezocic sie z cyfrowki na lustrzanke nie tka latwo..)
    no niestety szkoda ze nie pisalo ze moze ona nie byc szczelna.. zasugerowal sie znalezionym gdzies na forum tematem, w ktorym ktos powiedzial ze jednak jest szczelna podobnnie jak w innym nizszym modelu

co do uszczelek (jesli w ogole jest to uszczelnione) to wydaje mi sie ze nie jakas uszczelka a czyms innym..

rozkrecac to nawet nie chcialem probowac..

no trudno moze i czegos mnie to nauczy, a moze i poprostu zniecheci i zrezygnuje na dluzszy a moze krotszy czas z aparatu :P ale wydaje mi sie ze jak poprosze o usuniecie tego tematu to zrobie dobry uczynek bo jest w nim tyle tresci namawiajacych do kantowania, ze troche przegiecie jednak..

PS. aparat zostal wyslany na gwarancje, pozyjemy zobaczymy ile mi karza zaplacic

pozdr i thx za rady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IMTM Zobacz posta
    A skąd wiesz że jest tam jakaś uszczelka?
    Choćby z własnego doświadczenia wiem że matryca jest uszczelniona czyszczę ją na mokro od marca 2004 roku średnio raz na dwa do 3 miesięcy profilaktycznie dmucham gruszką raz na dwa tygodnie (mniejwięcej ) gdyby była nieszczelna dawno bym miała tak samo zalaną od spodu jak autor tego tematu
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Antonina ; 05-07-2007 o 16:43

edek77
    Gość

Domyślnie

Ja miałem 4 D70 i każdy miał brudną matrycę! W końcu serwis a tak nie doczyścili...

Domyślnie

Choćby z własnego doświadczenia wiem że matryca jest uszczelniona czyszczę ją na mokro od marca 2004 roku średnio raz na dwa do 3 miesięcy profilaktycznie dmucham gruszką raz na dwa tygodnie (mniejwięcej ) gdyby była nieszczelna dawno bym miała tak samo zalaną od spodu jak autor tego tematu
    Pozdrawiam
    Czyścisz czy kąpiesz w płynie do czyszczenia jak autor postu ? Jaką ilośc płynu trzeba użyć zeby aż dostał się pod filtr przed matrycą !!!!!!!
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

Pisałam wcześniej że tak nasączam swaby że prawie z nich kapie, autor napisał że nasączył tylko wacik gdzie jest z 10 razy mniej płynu w porównaniu ze swabem

Cytat Zamieszczone przez sjm Zobacz posta
    Jaką ilośc płynu trzeba użyć zeby aż dostał się pod filtr przed matrycą !!!!!!!

w przypadku tego aparatu pewnie wystarczyłyby nawet dwie krople

Domyślnie

pocierajac wacikiem po krawedziach logiczne chyba ze z wacika wyciska sie plyn w pewnej ilosci i wszystko pod amtryce chyba polecialo.. pozdrawiam

Domyślnie

Pisałam wcześniej że tak nasączam swaby że prawie z nich kapie, autor napisał że nasączył tylko wacik gdzie jest z 10 razy mniej płynu w porównaniu ze swabem
    Co to jest "swab"? Pytam poważnie...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Co to jest "swab"? Pytam poważnie...
    http://www.earthboundlight.com/photo...that-dust.html

http://search.ebay.com/search/search...wab&category0=
    Ostatnio edytowane przez Antonina ; 06-07-2007 o 22:40

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów