Close

Strona 95 z 1914 PierwszyPierwszy ... 458593949596971051451955951095 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 19131

Domyślnie

Dotyczy A7s

1 - czy jest możliwość pracy w s-log i podejrzenia jakims jednym przyciskiem kontrastów z innego profilu (oczywiście pomiędzy nagrywaniem ujęć
    2 - czy używasz przejściówki do szkieł canona ? Jak jest z luzami w takich przejściówkach ?
    3 - ten czas pracy na bateriach - jak realnie to wygląda
    4 - czy gdziekolwiek zauważalny był banding ? (szum mi nie przeszkadza. banding - tak)
    5 - nie mogę odnaleźć żadnej lupy dostosowanej do ekraniku 7s

A do tych którzy mieli w ręku 7s prosiłbym o własne wrażenia/podsumowania wad/zalet sprzętu

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Ooo tego tez byłbym ciekaw taka 60

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Używał ktoś może 50 Summiluxa lub Noctiluxa jakiegoś na A7 ?

I tak nieco z innej beczki - będę dla siebie zamawiał Mitakona 50/0.95 mkII. Może ktoś reflektuje na takiego potwora ? Cenowo wyjdzie ok 3800 z f.VAT 23%, jak zamówię kilka sztuk to może będzie trochę taniej.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Wciórności - które A7 kupić?!
    Bo gdy wreszcie kupię, a chodzi mi po głowie, jako scropowanemu użytkownikowi NEXa-7, od premiery, to w pierwszej kolejności podepnę mojego Noctiluxa 1.0/50...
    Ale wciąż mam dylemat - A7, A7r, A7s?
    I pytanie dodatkowe - mając już w/w Noctiego, czy warto brać pod uwagę tego Mitakona?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ja kupiłem najtańsze (czyli A7) bo w sumie ... Co za różnica ? Szkła od LM i tak nie pokażą 100% swoich możliwości przez nieostrości na brzegach kadru, więc duża matryca niepotrzebna, a pierdyliard ISO w A7s też mi się nie przyda raczej.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 19-11-2014 o 16:19

Domyślnie

A7r nie ma filtra. Gdyby A7 go nie miało, byłoby prościej. Z kolei A7s - nie cierpię lampy błyskowej a fotografuję tak, jak jest, czyli czasem niemal po ciemku.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    I pytanie dodatkowe - mając już w/w Noctiego, czy warto brać pod uwagę tego Mitakona?
    Czysto teoretycznie - no chyba raczej nie, chociaż Mitakon ma trochę lepszą ostrość i mniejsze aberracje, ale sama plastyka zakładam będzie porównywalna.

PS. Tutaj masz porównanie Mitakona, ale tej pierwszej wersji (niby gorszej) do Niby lepszego of f/1 Noctilixa ASPH.

http://rick0530.com/gear-related/zho...noctilux-0-95/

Zakładając, że Mitakon mkII jest faktycznie lepszy będzie dawał rezultaty mniej więcej jak ASPH właśnie.

Domyślnie

Thx, zerkam.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

O, znalazłem jeszcze fotkę z wersji Pro Mitakona (czyli mkII) na 0.95

http://www.bestmirrorlesscamerarevie...e-images-1.jpg

Jak na mój gust wygląda to bardzo obiecująco.

PS. Robiłem sobie testy A7 i A7r i jakoś poza większą rozdzielczością nie widziałem żadnej różnicy wynikającej z braku filtra. Szkiełko miałem CV 50/1.5 wtedy założone.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 19-11-2014 o 16:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    A7r nie ma filtra. Gdyby A7 go nie miało, byłoby prościej. Z kolei A7s - nie cierpię lampy błyskowej a fotografuję tak, jak jest, czyli czasem niemal po ciemku.
    No a7s ma jeszcze dwa razy mniej pikseli niż A7 (z A7 miałbyś w trybie apsc w razie czego ok. 10MP, a w a7s tylko ok. 5MP czy ogólnie w razie cropowania 12MP może być mało po przesiadce z 24MP na n7), słabszy AF (z tego co pamiętam), ale za to możliwość bezgłośnej migawki. W ISO nie pamiętam o ile była lepsza od A7ki, coś mi się kołaczą 2 działki. A dd nexa7 A7ka powinna być i tak lepsza w szumach już o ok. 1 działkę...
    No i A7s jest jakimś trafem ciut cięższy

Strona 95 z 1914 PierwszyPierwszy ... 458593949596971051451955951095 ... OstatniOstatni