Close

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 111

Wątek: D200 czy D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pacyf Zobacz posta
    Cześć maly, na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam , spotkajmy się na już dawno umawianym piwku czy plenerku, zamienimy się na na puszki na godzinkę i będziesz wiedział wszystko. Ja miałem podobne rozterki przez bardzo długi czas. Zauroczenie wspaniałym D50 powodowało że żadne rozsądne argumenty użytkowników D80 do mnie nie docierały. Zmieniłem D50 na D80 i dokładnie wiem za co zapłaciłem 1,5kPLN.
    Pozdrawiam
    l.s.
    i chyba tak zrobimy pacyf
    pozdr

PS Bugs przyznam ze nie widzialem tego watku wczesniej po prostu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onyxstudio.pl Zobacz posta
    Zdecydowałem się na D200...

Chyba szumy pow ISO400 nie będą mnie zbyt często nękać...

Mam jeszcze jedno pytanie...
    Co oznacza zgodność ze wszystkimi szkłami NIKONA??

Jaka jest różnica w podpięciu Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D do D200/D80 ??

To moje ulubione szkło i chętnie używałbym dalej... nawet jeśli teraz będzie f=75

Raff.

Ja mam d50 i jak podpinam ten obiektyw do niego to nie mogę manualnie zmieniac przysłony, musi byc ustawiona na maksimum zeby mozna bylo robic fotki - ale oczywiscie dziala automatycznie tak jak sie ustawi na body.
    podsumowujac: wszystko dziala -jedynie nie ustawisz przyslony pierscieniem (manualnie).
    prawdopodobnie w d80 tez, a w d200 manualnie się da - ale głowy nie dam bo nie mialem ani d80 ani d200 a wiem to z czytania tego i owego w internecie.
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

zawsze jest coś co powoduje że lepsze jest lepsze
    ja brnąłem wybierając aparat od D40 - D40X - D70s i w końcu zatrzymałem się na D80
    dalej nie czytałem o D200 bo i tak ten którego kupiłem mnie narazie przerasta

Domyślnie

Dobre zdjecie zrobimy D50, D80 czy tez D200 to jest takie samo wszystko kwestia jest tylko wygoda.
    To jest jak trabant do toyoty tym i tym dojedziesz do celu tylko ze w roznym komforcie.

Domyślnie

Ale trabantem jest bardziej ekscytująca

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mississauga, Ontario

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KARLOS_vu Zobacz posta
    ja brnąłem wybierając aparat od D40 - D40X - D70s i w końcu zatrzymałem się na D80
    [...]
    U mnie było dokładnie tak samo i też wybrałem D80, na razie wystarczy, a jak ukaża się już D300 to wtedy się przesiądę .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KARLOS_vu Zobacz posta
    dalej nie czytałem o D200 bo i tak ten którego kupiłem mnie narazie przerasta
    D200 nie jest specjalnie bardziej skomplikowany. Jest po prostu wygodniejszy i szybszy. I nie chodzi mi tu o takie parametry jak opóźnienie migawki, ilość klatek/s czy też wielkość bufora. Ma po prostu wiele przydatnych rzeczy "na wierzchu" i naprawdę rzadko musisz zaglądać do menu (które jest swoją drogą rozbudowane). D200 jest dla tych, co cenią komfort tudzież dla leniuchów takich jak ja, co im się do menu za często zaglądać nie chce.

Domyślnie

No nie tylko - dla mnie D200 ma jeszcze:
    - przewidywalny i przedokładny pomiar matrycowy
    - 5 kl/s
    - możliwość pomiaru światła ze słoikami po sarepskiej i butelkami PET
    - wytrzymalsze opakowanie

Domyślnie

dodałbym także możliwośc pracy ze szkłami manualanymi, troszke wiecej przyciskow ulatwiajacych dostep do czegos tam poza droga przez menu.
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    No nie tylko - dla mnie D200 ma jeszcze:
    - przewidywalny i przedokładny pomiar matrycowy
    Wiesz co? Ostatnio (we wtorek) znalazłem się w sytuacji, w której pomiar marycowy a'la D80, gdzie większa waga jest przykładana do obiektu, na którym jest ostrość, lepiej by się sprawdził. Chodzi mi o koncert w plenerze w nocy. Mój D200 co rusz ustawiał za długi czas jak tylko kadr łapał więcej "planu", tzn. ... czarnej przestrzeni. Musiałem się ratować cetralnym, w porywach punktowym, niemniej troszkę mnie w tych momentach zawiódł. Nie żebym narzekał, bo i tak większość zdjęć robiłem na matrycowym, niemniej co do tej przewidywalności to nie jest aż tak różowo (choć nie powiem, rzadko muszę coś poprawiać).
    To tak w ramach marudzenia i ogólnie pojętego czepialstwa.

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów