Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Problem z trafianiem AF w żarowym, to nie tyle problem aparatu, to samego szkła. Im lepiej skorygowana aberracja, tym będą mniejsze problemy z AF.

W żarowym pasmo światła czerwonego jest większe i to może wprowadzać problemy.
    problem może również się pojawiać kiedy szukasz ekstremalnej ostrości na na f1.4 przy szkle któremu ostrości na 1.4 brak z definicji - wtedy można temat podpiąć pod "problemy af".
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 13-10-2014 o 15:53
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    problem może również się pojawiać kiedy szukasz ekstremalnej ostrości na na f1.4 przy szkle któremu ostrości na 1.4 brak z definicji - wtedy można temat podpiąć pod "problemy af".
    Nie mówię o tego typu przypadkach.

Domyślnie

Człowiek z przeciętnym doświadczeniem w foto (nawet amator) powinien odróżnić zdjęcie nieostre (niedoskonałość optyczna obiektywu, za długi czas otwarcia migawki itp.) od zdjęcia z BF/FF.
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Domyślnie

Eee jaki problem, jakie światło zróżnicowane, problem z AF.em w d600 nie zauważyłem, a zdjęc zrobiłem już masę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Eee jaki problem, jakie światło zróżnicowane, problem z AF.em w d600 nie zauważyłem, a zdjęc zrobiłem już masę
    Ja zauważyłem tylko w jednym przypadku: jeśli światło jest zróżnicowane na tyle, że praktycznie nic nie widać, to choćby nie wiem, jaka była jego temperatura barwowa i jak jasnego obiektywu bym nie podpiął, to AF i tak nie trafi Przekonałem się o tym w piątek w boju Ale, co ciekawe AF-C się spisał, choć miałem pewne obawy. Aha - nie mam wspomagania AF w lampie, bo latam na manualach
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

No i właśnie chyba na d600 padnie wybór, muszę tylko teraz znaleźc jakąś używkę w dobrej cenie... Do tego dojdzie 85 1.8D i jakaś 35-tka.
    Dysponuje ktoś może samplami z d600 i 35/2 D ?

Domyślnie

a dlaczego nie 35 1.8? Winieta mocno przeszkadza?

Domyślnie

Na 35 1.8g Ed winieta marginalna w porównaniu do wersji DX.

Domyślnie

Dokładnie.
    Dość często zakładam, jak ja to nazywam "ultra lekki sprzęt", czyli d600 + 35 1.8 i można biegać
    Obrazki taki zestaw generuje bardzo przyzwoite.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez themadablues Zobacz posta
    Dysponuje ktoś może samplami z d600 i 35/2 D ?
    http://skroc.pl/dac4d

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów