Szukaj
Człowiek z przeciętnym doświadczeniem w foto (nawet amator) powinien odróżnić zdjęcie nieostre (niedoskonałość optyczna obiektywu, za długi czas otwarcia migawki itp.) od zdjęcia z BF/FF.problem może również się pojawiać kiedy szukasz ekstremalnej ostrości na na f1.4 przy szkle któremu ostrości na 1.4 brak z definicji - wtedy można temat podpiąć pod "problemy af".
D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600
Eee jaki problem, jakie światło zróżnicowane, problem z AF.em w d600 nie zauważyłem, a zdjęc zrobiłem już masę![]()
Ja zauważyłem tylko w jednym przypadku: jeśli światło jest zróżnicowane na tyle, że praktycznie nic nie widać, to choćby nie wiem, jaka była jego temperatura barwowa i jak jasnego obiektywu bym nie podpiął, to AF i tak nie trafiPrzekonałem się o tym w piątek w boju
Ale, co ciekawe AF-C się spisał, choć miałem pewne obawy. Aha - nie mam wspomagania AF w lampie, bo latam na manualach
![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
No i właśnie chyba na d600 padnie wybór, muszę tylko teraz znaleźc jakąś używkę w dobrej cenie... Do tego dojdzie 85 1.8D i jakaś 35-tka.
Dysponuje ktoś może samplami z d600 i 35/2 D ?
Na 35 1.8g Ed winieta marginalna w porównaniu do wersji DX.
Dokładnie.
Dość często zakładam, jak ja to nazywam "ultra lekki sprzęt", czyli d600 + 35 1.8 i można biegać
Obrazki taki zestaw generuje bardzo przyzwoite.
Skontaktuj się z nami