Szukaj
Pewnie bardziej na osłonce matrycy niż matrycy ale i tak dziwneWidać to na zdjęciach?
Poszperałem za tymi lampkami nissina i40 i wygląda na to że to super sprawaMyślałem wcześniej nad jakimiś sonowymi a tu taki fajny maluch (i to całkiem mocny jak na takie coś, sonowa mała lampka ma siłę raptem 20, a powyżej to klocki...). I za ok. 600zł ma chyba wszystko co amatorowi potrzebne. Zaczynam zbierać fundusze...
![]()
"mój 5N dwóch lat nie wytrzymał. Skąd takie pękniecie na matrycy?"
Wygląda na to, że zaczynają dwa kolejne pęknięcia, a to w lewym dolnym rogu też nie wygląda na pyłek.
sensor by fotolotto, on Flickr
Może jednak coś jest na rzeczy z podwyższonym naprężeniem obudowy z założonym LensTurbo( które teoretycznie powinno pasować np do kamer Sony z serii NEX, a ponoć są problemy ze spasowaniem, czy nawet założeniem-ale to już moje daleko posunięte dywagacje)
Zastanówmy się... Gdyby matryca była tak ciasno spasowana, że przenosiłyby się na nią naprężenia od bagnetu, to chyba drgania od kurtyn migawki i autoczyszczenie też byłyby destrukcyjne? Jak myślicie?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Witamod kilku dni jestem posiadaczem sony a6000 i mam pewien problem .. czy to normalne że podczas nieużytkowania aparatu spadło mi 20 % energii z akumulatorka ?
wydaje mi się to nie możliwe .. a i dodam że leży sobie w półce bez pokrowca
Skontaktuj się z nami