Close

Strona 1149 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1496491049109911391147114811491150115111591199124916492149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 481 do 11 490 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Oj tam, mam ten pilocik ze 2 lata i działa;p Z tym że lubi być z przodu aparatu, za to udawało się nim sterować z kilku metrów.
    Wiesz, 2 lata to epoka w postępie technologicznym a zwłaszcza w cięciu kosztów na materiale i jego jakości, w czym azjaci są arcymistrzami
    Poza tym ja mam chyba za duże łapska do tego maleństwa, mam wrażenie że jak docisnę kciukiem to przelecę na wylot...

Domyślnie

mój 5N dwóch lat nie wytrzymał. Skąd takie pękniecie na matrycy?

:: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Pewnie bardziej na osłonce matrycy niż matrycy ale i tak dziwne Widać to na zdjęciach?

Poszperałem za tymi lampkami nissina i40 i wygląda na to że to super sprawa Myślałem wcześniej nad jakimiś sonowymi a tu taki fajny maluch (i to całkiem mocny jak na takie coś, sonowa mała lampka ma siłę raptem 20, a powyżej to klocki...). I za ok. 600zł ma chyba wszystko co amatorowi potrzebne. Zaczynam zbierać fundusze...

Domyślnie

Mam tę lampkę i faktycznie jest fajna. Tylko na razie nie udało mi się jej zmusić do współpracy z moimi wyzwalaczami (proste Phottixy).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remik78 Zobacz posta
    mój 5N dwóch lat nie wytrzymał. Skąd takie pękniecie na matrycy?

Wygląda to fatalnie, jak do tego doszło? Wygląda to na jakąś głęboką rysę. Możesz pokazać jakie zdjęcia generuje ta matryca?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

nie wiem jak do tego doszło. Przeważnie w moim nexie jest lensturbo, czyli przy zmianie obiektywów, sensor jest chroniony przez adapter z soczewką. Widoczne na zdjęciach Myślałem początkowo że to paproch na obiektywie. Kurtyna migawki mogła zrobić coś takiego? Trochę tych zdjęc juz napstrykałem.

:: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dodo34 Zobacz posta
    ikit co do lampy, również zgodzę się z 2marekm. Nissin i40 to świetna propozycja do małego body jakim jest bezlusterkowiec Sony. Lampa jest mała, lekka, jak dla mnie ma zapas mocy i trochę przydatnych funkcji. Myślałem również o HVL-f20m, ale za niewielką dopłatą masz Nissina "wszystkomającego" (od biedy można nawet w video użyć diody doświetlającej). Teraz to by mi się hvl-f20m przydała jako sterownik do Nissina i40, ale może kiedyś...
    Liczę też , że z ChRL przyjdą kiedyś bezprzewodowe wyzwalacze na stopkę Multi. Jakieś takie RF 603
    Panowie, wiecie, że wyzwalacze Yongnuo do Nikona współpracują z Nexem? Yongnuo RF 602 współpracuje z Nex 5N bez przeróbek, RF 603 wymaga wlutowania jednego elementu w układ. Tak przynajmniej twierdzi "sieć".

Domyślnie

"mój 5N dwóch lat nie wytrzymał. Skąd takie pękniecie na matrycy?"

Wygląda na to, że zaczynają dwa kolejne pęknięcia, a to w lewym dolnym rogu też nie wygląda na pyłek.
    sensor by fotolotto, on Flickr

Może jednak coś jest na rzeczy z podwyższonym naprężeniem obudowy z założonym LensTurbo( które teoretycznie powinno pasować np do kamer Sony z serii NEX, a ponoć są problemy ze spasowaniem, czy nawet założeniem-ale to już moje daleko posunięte dywagacje)

Domyślnie

Zastanówmy się... Gdyby matryca była tak ciasno spasowana, że przenosiłyby się na nią naprężenia od bagnetu, to chyba drgania od kurtyn migawki i autoczyszczenie też byłyby destrukcyjne? Jak myślicie?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Witam od kilku dni jestem posiadaczem sony a6000 i mam pewien problem .. czy to normalne że podczas nieużytkowania aparatu spadło mi 20 % energii z akumulatorka ? wydaje mi się to nie możliwe .. a i dodam że leży sobie w półce bez pokrowca

Strona 1149 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1496491049109911391147114811491150115111591199124916492149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów