Close

Strona 10 z 140 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1395

Wątek: Windows 10

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    ...
    Swoją drogą, ciekawe, czyli jednak, ufasz microsoftowi, że system robi to co mówi, że robi, bo "co by było gdyby to wyszło na jaw", a jednocześnie, nie ufasz mu i wyłączasz masę rzeczy, które służą poprawianiu Twojego bezpieczeństwa i poprawianiu systemu operacyjnego, bo na pewno Cię szpieguje? Ciekawe, ciekawe...
    Kurtz nie dobijaj mnie stawianiem kwestii, które nie wymagają wyjaśnień, ale skoro jednak nalegasz, to odpowiem, że nie ma dla fotografa alternatywy jak tylko albo windows, albo osx.
    Jak wszystkim wiadomo i jedno jest do bani i drugie, więc co pozostaje, tylko rzucać monetą i kupić to na co wypadnie.
    Żeby jednak zmniejszać straty, z mojego punktu widzenia lepsze są systemy ms, bo można lepiej nad nimi zapanować, szczególnie że są od lat bardzo mocno monitorowane przez różne środowiska, które niezmiernie rzadko wybaczają.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Masz więcej informacji na ten temat? Bo, że coś gdzieś, z czymś to takie mało konkretne.
    Nie będę cytował za dużo tego, wejdź sobie na najtrywialniejszy z serwisów security+/- niebezpiecznik i wyszukaj.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Nie będę cytował za dużo tego, wejdź sobie na najtrywialniejszy z serwisów security+/- niebezpiecznik i wyszukaj.
    Czyli przytaczasz jakieś niekonkretne rzeczy i chcesz, żebym sobie ich sam wyszukał... Tak czy siak wszedłem na niebezpiecznika ale tam jest tyle wyników wyszukiwania dla OS X, że musiałby dosyć sporo pogrzebać.

Tak więc jak mamy dyskutować to proszę o konkrety
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Absolutnie nie mamy dyskutować (tzn nie na ten konkretnie temat). Wytknąłem Ci tylko nabijanie się z prywatności użytkowników Windowsa kiedy sam używasz systemu od Apple, w którym w ciągu ostatnich tylko kilku miesięcy:
    1. wyciekły do sieci setki zdjęć z chmury
    2. szpiegowanie użytkowników IPhonów jest na takim poziomie, że analizowane są zapytania do wyszukiwarki (siri), lokalizacje w których był użytkownik są wykorzystywane do targetowania reklam, itd - do tego poziomu Microsoftowi brakuje jeszcze lat świetlnych, bo póki co te głupole tylko logują niektóre rzeczy, których nie powinni a nie ma na razie żadnych z tego tytułu konsekwencji (...albo nie są znane oczywiście...)
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    http://myapple.pl/content/6913-shell...niksowych.html

http://niebezpiecznik.pl/post/wszyst...sci-passlocka/
    http://niebezpiecznik.pl/post/jak-zh...ce-sie-po-gsm/

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Absolutnie nie mamy dyskutować (tzn nie na ten konkretnie temat). Wytknąłem Ci tylko nabijanie się z prywatności użytkowników Windowsa kiedy sam używasz systemu od Apple, w którym w ciągu ostatnich tylko kilku miesięcy:
    Ale ja się nie nabijam.

1. wyciekły do sieci setki zdjęć z chmury
    Tutaj masz cytat z niebezpiecznika na temat "wycieku":

Chis skupił się na osobie stylistki Simone Harouche. Z jej usług chętnie korzystało wiele aktorek. Chris w niesprecyzowany sposób wszedł w posiadanie adresu e-mail stylistki (zapewne biorąc go ze strony internetowej, albo dzwoniąc i podając się za klienta). Mając adres e-mail, zresetował hasło przy pomocy pomocniczego linka “zapomniałem hasła” wprost ze strony logowania do usługi MobileMe (dawny iCloud). Po odpowiedzi na pytania pomocnicze w stylu “jaki jest twój ulubiony samochód” oraz “w jakim mieście poznali się twoi rodzice” udało mu się ustawić nowe hasło i przejąć kontrolę nad skrzynką pocztową stylistki. Ale to nie ona była celem, a jej książka kontaktowa — z niej Chris wyciągnął e-maile hollywoodzkich aktorek i zaczęło się powtarzanie “ataków” od nowa, na koncie każdej z celebrytek (niezależnie od serwisów, które wykorzystywały jako skrzynki pocztowe, a były to: AOL, Apple, Google i Yahoo).

Link: http://niebezpiecznik.pl/post/oto-ja...o-z-telefonow/

2. szpiegowanie użytkowników IPhonów jest na takim poziomie, że analizowane są zapytania do wyszukiwarki (siri), lokalizacje w których był użytkownik są wykorzystywane do targetowania reklam, itd - do tego poziomu Microsoftowi brakuje jeszcze lat świetlnych, bo póki co te głupole tylko logują niektóre rzeczy, których nie powinni a nie ma na razie żadnych z tego tytułu konsekwencji (...albo nie są znane oczywiście...)
    Odnośnie reklam na podstawie lokacji, przecież to można zwyczajnie wyłączyć, wystarczy odznaczyć tą opcję.

Co masz na myśli pisząc "analizowane są zapytania do wyszukiwarki (siri)"?

Domyślnie

Dokładnie to.

A błąd umożliwiający reset hasła też był znany od dawna i dopiero po wycieku poprawiony.

Nawet na najbardziej paściastej poczcie przez www ilość prób jest ograniczona a o każdej dostajesz powiadomienie...

Domyślnie

Dzisas, jestem po instalacji tego "build", na dobry poczatek CC2014 najnowszy nie dziala

Domyślnie

Dokładnie to.

A błąd umożliwiający reset hasła też był znany od dawna i dopiero po wycieku poprawiony.

Nawet na najbardziej paściastej poczcie przez www ilość prób jest ograniczona a o każdej dostajesz powiadomienie...
    No tak, ale czy ja mówię, że to jest w porządku? Nie wiem skąd masz takie wnioski.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Dzisas, jestem po instalacji tego "build", na dobry poczatek CC2014 najnowszy nie dziala
    ... ale jak nie działa, coś bliżej mógłbyś, są jakoweś komunikaty, czy tylko figa?

Masz komplet bibliotek NET Framework?
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 07-10-2014 o 14:11
    Medice, cura te ipsum.

Strona 10 z 140 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów