Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Domyślnie

Talerze się kręcą bo słychać.
    Komputer czasami go wykrywa ale nie do końca. W "Mój komputer" widać, że jest ale nie widać pojemności (ani zajętej ani całkowitej).
    Gdyby to był dysk wewnętrzny to bym nawet nie pisał jak odzyskać tylko bym się do roboty zabrał bo terminal mam. Niestety przy tym sposobie w jaki potrafię odzyskać pracę dysku zawodzi.
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Linux i dd całego dysku na inny, a później zabawa. Każde uruchomienie dysku jeżeli jest uszkodzony, może prowadzić do uszkodzenia danych
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zolton Zobacz posta
    Komputer czasami go wykrywa ale nie do końca. W "Mój komputer" widać, że jest ale nie widać pojemności (ani zajętej ani całkowitej).
    Gdyby to był dysk wewnętrzny to bym nawet nie pisał jak odzyskać tylko bym się do roboty zabrał bo terminal mam. Niestety przy tym sposobie w jaki potrafię odzyskać pracę dysku zawodzi.
    przestan z nim kombinowac bo tylko pogarszasz sprawe a za kazdym wlaczeniem zle zaparkowane glowice rysuja talerze.
    mialem taki przypadek rowniez z wd elements. u mnie byl to przypadek wielokrotnego padu napiecia. nie pomogla wymiana elektroniki ani programy do odzysku danych. skonczylo sie na odzyskiwaniu danych w poznanskim datalabie. faktura na kilka tysiecy
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Nic z nim nie kombinowałem, kolegi jedynie pytałem.

Domyślnie

http://forum.nikoniarze.pl/showpost....3&postcount=33

Domyślnie

Witam Serdecznie

Talerze się kręcą - silnik nie jest uszkodzony
    Komputer go wykrywa - elektronika jest ok
    Czasami go widać a czasami nie - głowice są uwalone... Dysk twardy podczas rozpoczęcia swojej pracy za pomocą głowic stara się*odczytać ze strefy serwisowej parametry do kalibracji aby się wykrył w systemie. Jeżeli go raz widać a raz nie to jest duża szansa na odzyskanie danych ale konieczna jest ingerencja wewnątrz dysku twardego - podejrzewam że będzie potrzebna wymiana głowic.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Markus1985 Zobacz posta
    Witam Serdecznie

Talerze się kręcą - silnik nie jest uszkodzony
    Komputer go wykrywa - elektronika jest ok
    Czasami go widać a czasami nie - głowice są uwalone... Dysk twardy podczas rozpoczęcia swojej pracy za pomocą głowic stara się*odczytać ze strefy serwisowej parametry do kalibracji aby się wykrył w systemie. Jeżeli go raz widać a raz nie to jest duża szansa na odzyskanie danych ale konieczna jest ingerencja wewnątrz dysku twardego - podejrzewam że będzie potrzebna wymiana głowic.

Pozdrawiam
    Dzięki za odpowiedź. Kolega wysłał gdzieś dysk aby spr odzyskać dane po tym idzie do serwisu (zobacyzmy czy reklaacja zostanie przyjęta)

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. Kolega wysłał gdzieś dysk aby spr odzyskać dane po tym idzie do serwisu (zobacyzmy czy reklaacja zostanie przyjęta)
    I ma nadzieję, że po rozebraniu go przez firmę odzyskującą dane przyjmą dysk na gwarancję? Marzyciel
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    I ma nadzieję, że po rozebraniu go przez firmę odzyskującą dane przyjmą dysk na gwarancję? Marzyciel
    Nie będzie rozbierany.
    Uświadomiłem go taką sytuacją to stwierdził, że mają jakiś inny sposób. Pożyjemy, zobaczymy...może się czegoś nowego nauczę

Domyślnie

Nie będzie rozbierany.
    Uświadomiłem go taką sytuacją to stwierdził, że mają jakiś inny sposób. Pożyjemy, zobaczymy...może się czegoś nowego nauczę
    Sam jestem ciekaw owego sposobu biorąc pod uwagę moje doświadczenia w tej kwestii

Ale wiem że magicy na świecie istnieją

Mam nadzieję że uda się dane odzyskać

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów