Szukaj
Linux i dd całego dysku na inny, a później zabawa. Każde uruchomienie dysku jeżeli jest uszkodzony, może prowadzić do uszkodzenia danych
d70s + N18-70 + N55-200
Nic z nim nie kombinowałem, kolegi jedynie pytałem.
A co z dyskami USB ze sprzętowym szyfrowaniem, w których padnie elektronika?
Każda elektronika dysku zawiera moduły/adaptywy a wśród nich jest moduł odpowiedzialny za szyfrowanie sprzętowe dysku. WD - przeważnie w elektronice posiadają moduł szyfrujący oznaczony jako Initio lub Jmicron...
Reszta to kwestia wiedzy, sprzętu (ACE Lab np. made in Russia) lub firmy zajmującej się profesjonalnym odzyskiwaniem danych...
Pozdrawiam
Spoko - nie mocz
http://www.acelaboratory.com/ Firma produkująca sprzęt służący m.in. do odzyskiwania danych z którego korzystają firmy w Polsce i na Świecie![]()
Sam pracuję w firmie zajmującej się właśnie tylko i wyłącznie odzyskiwaniem danych z nośników pamięci i pracuję ze sprzętem który pozwala mi na czynności dzięki którym klienci odzyskują swoje dane. Ale nie opiera się to wyłącznie na klikaniu myszką na przyciski...![]()
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Markus1985 ; 14-11-2014 o 14:21
Dysk poszedł w kosz.
Temat można zamknąć![]()
Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
>>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<
pewnie nie tylko klienci
Tak czy inaczej, w obecnej sytuacji politycznej, made in Russia nie jest zbyt modne.
Ciekaw jestem jak wygląda odzyskiwanie danych ( głównie cenowo, bo technicznie, mogę się domyśleć ) z rozsypanego RAID 5, na którym były lvm, na którym były lvm, na którym stały wirtualne maszyny z różnego rozmiaru dyskami ( plikami ). Widzę, że są tu osoby które znają temat odzyskiwania - robicie takie rzeczy w ogóle, czy na dzień dobry przy takim problemie każecie sobie przynieść garniec złota ?
d70s + N18-70 + N55-200
Skontaktuj się z nami