Kolega z pracy zachwalał to piwo więc spróbowałem i jak dla mnie rozczarowanie. Jakieś taki nijakie, lekko słodkawe, zero goryczki.
Szukaj
Kolega z pracy zachwalał to piwo więc spróbowałem i jak dla mnie rozczarowanie. Jakieś taki nijakie, lekko słodkawe, zero goryczki.
Kolega zachwalał pewnie dlatego, że szybko w beret wali.W końcu ma te 7,4%
Mnie profil piw z Kormorana ogólnie nie podchodzi, wszystko co mają jest przesunięte w kierunku słodu karmelowego. Są ciężkie w odbiorze.
A największe rozczarowanie to AIPA z serii podróży - dla mnie zwyczajny ulep. Ichni Coffee Stout jedynie jakoś bez problemowo wypiłem.
Ale to może dlatego, że ogólnie w ogromnej większości preferuję bardziej wytrawny kierunek po prostu...
To ja bardziej przyziemnie... Zamkowe export.
Nikon D750 D7500+ML-L3 | N 14-24 2.8G | N 24-70 2.8G | N 70-200 VR II 2.8G |N 17-55 2.8G | N 24-120 4G VR | N60 MICRO 2.8G |N70-300 VR | N10-24 | S 8mm 3.5 EX DG Fisheye | SB-600 | SB-910 | 10xSD ExPRO 95MB/s(32GB) | Genesis Gear GPS-N | DJI PHANTOM 3 ADVANCED |
Ja kiedyś próbowałem GUINNESSA, było ciężkie i ledwo dopiłem do końca, ale ŁOMŻY już nie dałem rady. Ale regionalne piwka takie jak z browaru Kormorana i inne mają swój klimat np. na wakacjach, taka odskocznia od codzienności. No i poznajemy nowe smaki.
Guinness ciężki? Jak na ciemne piwo jest wyjątkowo łagodne z delikatną kremowa pianką. Tylko mówię tu o piwie lanym z "kranu" w pubie bo to z butelki szczególnie w wersji bez widgeta smakuje nieciekawie.
A jak już jesteśmy przy ciemnych piwach to w końcu spróbowałem kawowego stouta, którego kupiłem z tydzień temu i jakoś nie było czasu żeby spróbować. To trunek z nowego browaru Twigg z Krakowa. Piwo przyjemne w smaku chociaż bardziej czuć owocowe aromaty a sam smak i zapach kawy dosyć lekki szczególnie w porównaniu ze coffee stoutem z Kormorana. Podobno z jakąś tam kawą indyjską, nie piję kaw i nie bardzo się orientuje w temacie czym rożni się kawa indyjska od gatunków z innych regionów. Generalnie jak na ich pierwsze piwko z nowego browaru to nie jest całkiem przyzwoite.
Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 30-09-2014 o 18:08
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
co pijecie?
Nikon
ciesze sie, ze moglem sprawic radosc prostemu czlowiekowi
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Skontaktuj się z nami