Szukaj
@up
46
D5000, 18-105 VR, 50 1.8G, 35 1.8G, M42, SB-900
A dziś u mnie woda - niewarta fotografowania
Właśnie widzę, że w robalu ponoć oferują Single Malta
Czy ktoś wie może coś na temat tego wynalazku?
Siedem dych za 0,7 l to chyba najtańszy SM na rynku będzie.Kod:Grangestone Master's Selection Highland Single Malt Schotch Whisky Double Cask
Edit:
Stronka tej whisky: http://www.grangestonewhisky.com/gra...rbon-cask.html
Ostatnio edytowane przez kjakub ; 05-10-2014 o 00:08
D7100, D80, SB900, N18-70, Jupiter 21M/ЮПИТЕР 21М, Mir 24N/МИР 24Н, Helios 44M/ГЕЛИОС 44М, N AF 50 mm 1:1.8 Mk I, N AF 70-210 mm 1:4-5.6 D
dobry blend jest droższy niż ten SM...jak ktoś to spróbuję to niech da znać![]()
D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700
Cydr z owoców leśnych![]()
arecki zlopie z tego kieliszka juz ze 3 lata odkad powstal ten watek
przy czym przyznam ze zawsze mnie troche smieszy to fafarafa odnosnie kieliszkow. oczywiscie przy super degustacjach bog wie jakich trunkow sa w pelni zasadne...ale na co dzien? co prawda nie wlalbym armagnaca z 65r do szklanki po whisky ale juz hiszpanska cava do kolacji ze szklanki po glenie smakuje calkiem ok![]()
sam wspomniany kieliszek jest stosunkowo mlody i bardziej przypomina przerosniety kieliszek do grappy![]()
![]()
choc jest jak najbardziej zasadnym kieliszkiem do whisky. design szkla sie zmienia a producenci przescigaja sie w uzasadnianiu dlaczego taki a nie inny ksztalt jest najlepszy. trzeba sie postarac zeby byc na biezaco.
doskonalym tego przykladem jest kieliszek szampanowy ktory ewoluowal z plaskiego pucharka w strzelisty kielich.
skoro juz o szkle mowa - w tym roku na targach piwnym w poznaniu do zdobycia bedzie szklanka opracowana pod piwa IPA - IPA Glass
Ostatnio edytowane przez sailor ; 06-10-2014 o 10:40
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
no mnie też kiedyś śmieszyło... ale jak się wciągnąłem w degustowanie single maltów, to pijam tylko z kieliszków "glencaern" no bo najlepiej wydobywają aromaty... z tych szklanek popularnie acz błędnie nazywanych szklankami do whisky po prostu nie czuję aż tak dobrze... a zapach jest dla mnie bardzo ważny przy degustowaniu whisky, więc po co mam sobie odbierać połowę zabawy? Ale jak ktoś chce sobie pić z czegokolwiek innego to jego sprawa...
tak, zgadza się... ja sobie nawet tak na co dzień degustuję a nie piję... może to kogoś śmieszy ale trudno, lubię zapach dobrej whisky, jej kolor i smak...
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Skontaktuj się z nami