Close

Strona 19 z 73 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 725

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Podłączając kartę graficzną do monitora - najlepiej kolorowego
    Serio: jak pasują Ci kolory jakie masz z acr/lr, to pewnie nic nie zobaczysz.
    Ja wolę to, jak pracuje cnx2, i mam wrażenie, że c1p jest mu bliski, tyle że posiada dużo ficzerów, których leciwemu cnx2 brakuje.

Moje spostrzeżenie cop8 działa bardziej płynnie od poprzednika.
    Skoro jest 60 dni triala to chciałem spróbować i w razie czego kupić, ale nie udało mi się znaleźć niczego co by pomogło w moim obecnym workflow (LR + PS + Nik), miałem nadzieję, że uczestnicy tak długiego wątku podsuną mi jakieś pomysły. Nie wiem o co chodzi w kolorach bo "początkowy stan" nie ma dla mnie znaczenia i tak w LR zawsze wszystko zmieniam (zbudowanymi wcześniej presetami).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek z Nikonem też Zobacz posta
    Skoro jest 60 dni triala to chciałem spróbować i w razie czego kupić, ale nie udało mi się znaleźć niczego co by pomogło w moim obecnym workflow (LR + PS + Nik), miałem nadzieję, że uczestnicy tak długiego wątku podsuną mi jakieś pomysły. Nie wiem o co chodzi w kolorach bo "początkowy stan" nie ma dla mnie znaczenia i tak w LR zawsze wszystko zmieniam (zbudowanymi wcześniej presetami).
    Znam jako-tako ACR/LR, znam nieźle nx2, i coraz lepiej c1p.
    W acr nie znalazłem dość istotnej funkcji korekcji kolorystycznej, do której sięgam niemal zawsze obrabiając portret.
    Chodzi o unifikację koloru w wybranym obszarze. Pozwala to na zamaskowanie przebarwień skóry bez pieczątkowania.
    Inną funkcją jest balans koloru (nie bieli, tylko wybranego koloru). Próbka pobrana z jednej fotki pozwala na doprowadzenie wybranego koloru drugiej próbki do wizualnie identycznego. Nieocenione przy obróbce serii zdjęć.
    Nie wiem, jak obecnie w lr wygląda korekcja zbieżności linii, ale między lr4/pscs6 a c1p7/8 jest przepaść na korzyść tego drugiego.

Domyślnie

Znam jako-tako ACR/LR, znam nieźle nx2, i coraz lepiej c1p.
    W acr nie znalazłem dość istotnej funkcji korekcji kolorystycznej, do której sięgam niemal zawsze obrabiając portret.
    Chodzi o unifikację koloru w wybranym obszarze. Pozwala to na zamaskowanie przebarwień skóry bez pieczątkowania.
    Inną funkcją jest balans koloru (nie bieli, tylko wybranego koloru). Próbka pobrana z jednej fotki pozwala na doprowadzenie wybranego koloru drugiej próbki do wizualnie identycznego.
    Czy zmian tych używasz jako presetów na grupie zdjęć? Jeśli nie, to nie widzę zalet nad użyciem do tego PS. W LR robię operacje powtarzalne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek z Nikonem też Zobacz posta
    Czy zmian tych używasz jako presetów na grupie zdjęć? Jeśli nie, to nie widzę zalet nad użyciem do tego PS. W LR robię operacje powtarzalne.
    Tak, oczywiście że stosuję przekształcenia do grupy zdjęć. Nie są to działania"inteligentne", tylko kopiowanie ustawień, ale chyba każdy edytor/wywoływarka tak to robi.

Domyślnie

Może ktoś mi pomoże...ściągnęłam sobie Capture One 8 wersję trial ale nie działa mi nakompie...tzn zainstalowało się ale po włączeniu wyskakuje błąd ImgSocket error (10061) i potem program jest zawieszony i nic nie da się zrobić. Ktoś miał może podobnie ?
    Pozdrawiam
    Karina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KarinaS Zobacz posta
    Może ktoś mi pomoże...ściągnęłam sobie Capture One 8 wersję trial ale nie działa mi nakompie...tzn zainstalowało się ale po włączeniu wyskakuje błąd ImgSocket error (10061) i potem program jest zawieszony i nic nie da się zrobić. Ktoś miał może podobnie ?
    Wygląda mi albo na zablokowany port, albo na problemy z .net . Spróbuj na forum PhaseOne. Błąd chyba dość egzotyczny. Aaaaa, oczywiście robiłeś restart po instalce?

Domyślnie

Wygląda mi albo na zablokowany port, albo na problemy z .net . Spróbuj na forum PhaseOne. Błąd chyba dość egzotyczny. Aaaaa, oczywiście robiłeś restart po instalce?
    Oczywiście restart był robiony.
    Z tego co sama wyczytałam m.in. na forum PhaseOne jest to problem z blokadą przed zaporę systemu lub antywirusa. Powyłączałam wszystko i generalnie dalej jest to samo :/ Już nie mam pomysłu gdzie ta blokada może się znajdować.
    Pozdrawiam
    Karina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KarinaS Zobacz posta
    Oczywiście restart był robiony.
    Z tego co sama wyczytałam m.in. na forum PhaseOne jest to problem z blokadą przed zaporę systemu lub antywirusa. Powyłączałam wszystko i generalnie dalej jest to samo :/ Już nie mam pomysłu gdzie ta blokada może się znajdować.
    Socket error = #10061 jest odmową połączenia, błędem wysyłanym przez serwer. Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia. Najczęstszą przyczyną jest źle skonfigurowany serwer, pełny serwer lub nieprawidłowy port wyznaczony przez klienta. Zobacz zapory i serwery proxy.
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Profile kolorów. W jakich pracujecie i w jakich zapisujecie zdjęcie do labu?
    Dziwny mam przypadek. Zmiana Proof profile w CO8 zmienia kolory zdjęcia, a w CO7 już nie. W dodatku na tych samych profilach presety działają inaczej. Plik otwarty w CO7 w sRGB przypomina jpg z puszki, a w CO8 jakby, ktoś przesunął ostro suwak balansu bieli w ciepłą stronę. Widać także różnicę pomiędzy zdjęciem w części edycyjnej,a zdjeciem w pasku nawigacji zestawu zdjęć.
    Co tu jest grane?
    Ostatnio edytowane przez Marek Bielski ; 26-09-2014 o 01:43

Domyślnie

Kolega przypomniał mi, że znalazła się odpowiedź na cześć moich pytań. W preferencjach zakładka kolor: powinno być relatywna kalorymetryczna. Powinna w moim przypadku, bo na razie jestem zadowolony.

Strona 19 z 73 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów