Close

Strona 9 z 73 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 725

Domyślnie

w jaki sposób zapisuje się w c7 kolejną warstwę do JPGa? W c6 było to ctrl+D tyle,ze teraz pracuje na macu,a C1 dopiero tak naprawdę poznaję.. Jak wciskam kombinację cmd+d to niestety nic mi się nie tworzy w folderze i wyskakuje komunikat "There are no enabled recipes to process.. You must enable at least one recipe in order to process the selected variants."
    www.facebook.com/marcinkesekfotografia/
    Nikon D700 + zakres ogniskowych od 14-400 + sb900 i sb910 + manfrotto + kilka szkieł pod M42 i dodatki

Domyślnie

Kocham CO pro ale daje mi ostatnio popalić. Przez przypadek wywołany raw (zapisany do jpg 100% jakości) wpadł mi do folderu z wywoływanymi plikami. Ustawiły się obok siebie i o zgrozo zauważyłem, ze kolory na jpg są jakby trochę wyjałowione. Raw soczysty z fajną czernią, a jpg wyglądał jakby mu ktoś zdjął saturacji trochę i rozjaśnił cienie. Czy to normalka? Być może wcześniej nie zwróciłem na to uwagi ale wydaje mi się że wywołany jaki raw widze na ekranie taki powinien być jpg. Niedawno zrobiłem format c:/ i reinstalacje wszystkiego co miałem więc zastanawiam się czy przypadkiem nie zapomniałem czegoś doinstalować. Dodam, że przy otwarciu folderu z gotowymi jpg-ami widać jak jedna po drugiej miniatura jakby się rozjaśnia i zdejmuje automatycznie kolor. Monitor kalibrowany. Niech ktoś zerknie czy gotowy jpg i raw wyglądają tak samo w CO 7.

Domyślnie

Marku
    gdzieś tu pisałem o profilach na wejściu i wyjściu - nie mogę znaleźć. Ale poeksperymentuj z różnymi ustawieniami. Faktycznie tak jest, że przy niektórych ustawieniach wychodzące jpgi moga byc bledsze.
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Witam serdecznie mam kilka pytań dotyczących C1. Zaznaczam kilka raw i wywołuje je do jpg. Która zakładka odpowiada za docelową lokalizację wywołanych plików ( mam wrażenie że jest to Output location) drugi problem polega na tym iż zaznaczam 10 raw a wywołuje mi się tylko pierwszy. Coś nie mogę tego ogarnąć.

Domyślnie

manfred
    co do pierwszego to masz dobre wrażenie
    co do drugiego - prawdopodobnie musisz "zaptaszkować" opcję EditAllselectedVariants w menu Edit
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Dzięki serdeczne uff

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Nie podoba mi się suwak Contrast w Exposure. Jednak w starej 6 działał bardziej subtelnie. Oddajcie mi go

Domyślnie capture One + PS

witam
    Czy w Captur One można rawa obrobic-skorygowac podstawowe parametry jak to jest w ACR i przerzucic bezpośrednio do photoshopa w formacie do dalszej obróbki? Jest w tym programie jakis myk dzieki któremu zdjecie bezposrednio sie otworzy w PS?
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Oczywiście, że jest taki myk. C1 to tylko wołarka natomiast PS ...rozgadałem się trochę. Przyznać trzeba, że ostatnio powróciłem do ACR i jestem pod wielkim wrażeniem zakładek i możliwości programu. Brakuje mi w nim tylko tego co jest w C1 czyli możliwości kopiowania jednego rawa. Znów się rozgadałem process recipe i na dole masz zakładkę open with. A wracając do ACR ...

Domyślnie

aa dzięki
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Strona 9 z 73 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów