Close

Strona 82 z 1914 PierwszyPierwszy ... 32728081828384921321825821082 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 19131

Domyślnie

aktualny rozkład jazdy (szkoda, że 35/1.4 jest takie klocowate )

KLIK
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

No szkoda. Ale może będzie ekstra optycznie... Mimo to zaczynam się zastanawiać nad 35/2.8

Domyślnie

Ja sie dziwie dlaczego nie wprowadzą 24-70 i 70-200 2.8 szajsung potrafi a sony nie ?
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

W sumie fajnie sobie zrobili tę roadmapę bo szkiełka mają wyjść głównie luty-marzec ale że są zapowiedziane to już figurują w tym roku:P

Przy tym 35/1.4 voitek 35/1.4 zaczyna bardziej kusić A podejrzewam że LAEA+odpowiedniki na bagnet A mogą nie być sporo większe ani cięższe.

FE16-35 już jest na amazonie najbardziej preorderowanym szkiełkiem (z tego co wyszło na photokinie);]

Ciekawe jaką wielkość będzie miał 24-240, podejrzewam że zbliżoną do tego typu szkiełek pełnoklatkowych albo ciut mniejszy ale będzie droższy. Choć i tak raczej to szkło mnie nie powinno z zasady interesować

Za to 28/2 może być fajnym kompromisem jasności, wielkości i ceny między 35/2.8 a 35/1.4 (mimo że trochę szersze).

No i SAR prorokuje że w następnym roku zapowiedzą jakieś telezoomy i w sumie tego teraz będzie brakować a ma 'wyjść' (czyli pewnie tylko być zapowiedzianych;p) ponoć 6 szkiełek. Trochę mnie przeraża perspektywa czekania jeszcze ponad półtora roku na cokolwiek z ogniskową 300mm na końcu (jeśli w ogóle wydadzą no i jak już to pewnie tylko pełnoklatkowe a ja chwilowo na nexa...). Coraz mocniej się zastanawiam nad LAEA i czymś minoltowym/tamronowym;p

Natomiast do pojawienia się ceny makrówki pewnie też poczekam z tematem czy nie inwestować w LAEA i coś na A... Wygląda na fajny obiektyw z tymi wszystkimi guziczkami ale obawiam się np. 4500zł, sklepowe nie takie już nowe makro na A nadal kosztuje ponad 3100 a nie ma wbudowanej stabilizacji... Więc może też jakiś tamronik;p

Cytat Zamieszczone przez QubaKpl Zobacz posta
    Ja sie dziwie dlaczego nie wprowadzą 24-70 i 70-200 2.8 szajsung potrafi a sony nie ?
    A szajsung ma szkła pełnoklatkowe?? Zresztą sony potrafi - mają przecież w bagnecie A kobyły f2.8... Na FE dużo mniejsze by te obiektywy nie były więc pewnie szkoda robić, przez LAEA podłączysz te z A.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta

A szajsung ma szkła pełnoklatkowe?? Zresztą sony potrafi - mają przecież w bagnecie A kobyły f2.8... Na FE dużo mniejsze by te obiektywy nie były więc pewnie szkoda robić, przez LAEA podłączysz te z A.
    Tak ale jest jeden problem przez tą przejściówke z tego co słyszałem spowalnia af.
    Ostatnio edytowane przez QubaKpl ; 17-09-2014 o 09:32
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

Hm, ja słyszałem że jest taki sam jak na SLT z których wzięto układ AFu czyli powinny ładnie śmigać...

Domyślnie

Przy pełnej klatce nie ma co liczyć na małe szkła. Zwłaszcza obłożone elektroniką. AF i stabilizacja z reguły zwiększa mocno wymiary. Tu nie ma możliwości instalacji napędu na śrubokręt, trzeba za każdym razem wstawiać własny napęd. Podejrzewam jednak, że jak Sony nie porzuci bagnetu E, to można się spodziewać naleśników, choć pewnie będzie marudzenie, że f/2.8 to za ciemno.
    Z tego co zauważyłem to Sony chyba całkiem porzuciło już optykę dedykowaną pod APS-C, choć z drugiej strony A7 tak rozpaczliwie potrzebowało szkieł systemowych, że zdziwiłbym się gdyby była jakaś premiera pod APS-C, ale targi trwają do końca tygodnia, może zatem jeszcze coś się pokazać.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

No plusem jest że to wszystko z FE można podpiąć na apsc a w drugą stronę są ograniczone. Natomiast chętnie bym jeszcze powitał dedykowane pod apsc mniejsze szkiełka, szczególnie jaśniejsze stałki, tele 100-200/4, makro 100/4 czy tele 100-300... Wiele osób marzy też o zoomach f2.8 na apsc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    choć pewnie będzie marudzenie, że f/2.8 to za ciemno.
    Bo 2.8 to za ciemno.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    No plusem jest że to wszystko z FE można podpiąć na apsc a w drugą stronę są ograniczone.
    Dla kogoś kto uciekł z lustrzanki do bezlustra z powodu ciężaru i wielkości szkieł, to jest wątły argument.
    SAR pisało o patencie na naleśnika 28/2.8 pod APS-C i szczerze napisawszy liczyłem, że przynajmniej w zapowiedziach się pojawi.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 82 z 1914 PierwszyPierwszy ... 32728081828384921321825821082 ... OstatniOstatni