wow... zaimponował mi Kolega... Fantastyczna robota! I wielce pożyteczny tutek dla reszty użyszkodników![]()
Szukaj
wow... zaimponował mi Kolega... Fantastyczna robota! I wielce pożyteczny tutek dla reszty użyszkodników![]()
posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum
2pompony zakładaj nowy temat i powiedzmy jak masz chęć pomocy i chwilę czasu raz na dzień pisz jeden post z jakimś tutkiem
Warto przypiąć taki post aby inni mogli kożystać![]()
2pompony wow! Gartuluję znajomości PS. Byłem juz bliski zastosowania sie do rady - zrób babci przyjemność. Dzieki serdeczne zmierze sie dzis z tym zdjeciem wytłumaczyłeś to tak łopatologicznie ze powinno się udać. Raz jeszcze dziękuje.
Pomimo wyrażonego uznania - za co dziękuję - w dalszym ciągu uważam, że najlepszym wyjściem w tej sytuacji będzie powtórna wizyta i powtórna sesja. Nie wspominając o radości ze spotkania, w końcu pani prababcia będzie miał ten komfort psychiczny, że będzie na zdjęciach z własną twarzą.Życz jej szybkiego wydobrzenia!
Czarno widzę! Po pierwsze tutki pisze się łatwo, jeśli mamy jakiś konkretny i ciekawy problem do rozwiązania. Trza się zastanowić, pogłówkować, żeby zrobić coś i możliwie prosto, i z polotem, a jednocześnie efektywnie...
Pisać, a w zasadzie wymyślać sobie jakiś temat na sucho i potem go pokonywać walcząc z przeciwnościami - to będzie jakaś nie przymierzając rozpaczliwa sraczka poznawcza... Z takiej walki z wymyślonym problemem nie wyjdzie nic lepszego niż - bez urazy - tutorial jaki jest w tym wątku post wyżej od tego mojego... Choć nei mam się za początkującego z PSem z tego co tam siedzi nic nie kumam... Ani screena, ani wyjaśnienia, jakiś pseudo branżowy slang z którego (dla mnie) nic nie wynika...
Nie nie, sorry Gregory - raz dziennie tutek to nie jest pomysł do jakiego się palę. Ale jak ktoś tu o coś zapyta konkretnie, wykaże jakieś chęci zrozumienia, a będę miał czas - wtedy czemu nie?...
I dziękuję wypowiadającym się Kolegom za ciepłe słowa.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
pompon,
dzięki za dobrą robotę
Starałem się pomóc na tyle ile potrafię, na tyle ile akurat miałem na to czasu. Zakładałem, że slang będzie zrozumiały, ale jeżeli się pomyliłem to przepraszam. Więcej nie będę.
BTW, Twój tutorial jest bardzo fajny, przydatny nawet jak ktoś zaczyna przygodę z PSem prawie od zera. Gratuluję i zazdroszczę zdolności dydaktycznych.
['O]
Ecml (masz trudny do odmiany nick) - dziękuję za ciepłe słowo, tym bardziej, że akurat ja nei miałem takiego o Twoim wpisie. Nie z roztargnienia ani nie przez przeoczenie - ale niejako dla podkreślenia, że wolę po prostu inaczej pisane tutki. Nie traktuj tego jako zniewagi (zwłaszcza osobistej), ale ja naprawdę wolę, jak pisze się poradniki inaczej.
OK, bez fałszywej pruderii - na PSie się znam cokolwiek, ale są programy czy dziedziny na których się nie znam i sam szukam w tych dziedzinach poradników. Liczę na to, że Ty też masz czasem takie potrzeby. I wyobraź sobie, że jest dziedzina w jakiej oboje raczkujemy, a może się jej w bólach uczymy i ktoś daje Ci rady takie, jakie Ty dałeś innym: slangiem, skrótowo, bez screenów, od neichcenia, bez wyjaśnień co który krok robi i dlaczego, bez zwrócenia uwagi na to czy tamto... Odniesiesz z tego jakąś korzyść? Jeśli tak, jesteś geniuszem, bo ja nie.
Dlatego - cały czas bez urazy proszę - nie zarzekaj się, ze więcej nie będziesz. Raczej następnym razem spróbuj inaczej: wyraźnie, z opisem, ze screenami w poszczególnych krokach, żeby było widać co który krok robi, przystępnie, jak dla początkującego, i tak dalej. Jak widzisz nei potrzeba do tego doktoratu z pedagogiki, wystarczy odrobina przeświadczenia, że czytający nie jest debilem i zrozumie przekaz pisany prostym językiem z dodatkowym obrazkiem ilustrującym szczegóły.
Nic więcej nie potrzeba, tyle starczy.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
No i niechcący wyedukowałeś kolejną osobę. Masz rację! Obiecuję, że następnym razem postaram się bardziej i wykorzystam Twoje wskazówki![]()
['O]
Hm, aż nei wierzę, co za fajny wątek!Nie dość że udało się coś wyjaśnić, jakiś problemik rozwiązać, to jeszcze się nikt z nikim nie pokłócił!
Przecieram oczy, czy to w ogóle to forum! Koledzy, jesteście wielcy!![]()
pozdrawiam bombelkowo
... to tylko podpucha![]()
Skontaktuj się z nami