Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Czy ktoś mógłby poświęcić chwilkę na wytłumaczenie mi wszystkich zagadnień??

Witam,
    Czy ktoś mógłby poświęcić chwilkę na wytłumaczenie mi wszystkich zagadnień dotyczących lustrzanki Nikon D5100.

Co to jest:

- kompensacja błysku,
    - kompensacja ekspozycji,
    - Autobraketing,
    - pole AF,
    - ISO,

Prosił bym również o link do postu w którym jest coś więcej.

Dziękuję.

Domyślnie

te zagadnienia nie dotycza tylko lustrzanki D5100, wszystkie pojecia masz dokladnie opisane na wielu stronach, starczy wyszukac w google
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Wszystkie zagadnienia są opisane w instrukcji obsługi aparatu.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Oszczędny w słowach Awatar puszosław
    Miasto
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Jeśli przeczytasz instrukcję i nadal nie zrozumiesz, to testuj sprzęt. Z czasem wszystko się wyjaśni. Myślę jednak, że przeczytanie nawet pobieżnie instrukcji obsługi rozwieje wszelkie wątpliwości.

Jeśli mimo to będą problemy to można coś pokombinować z tłumaczeniem, ale podstawy musisz z instrukcji wchłonąć.
    Puszka i jakieś klamoty montowane przed matrycą.

Zdjęcie rodzi się w twojej głowie przed naciśnięciem spustu migawki, a sprzęt jest narzędziem by to zarejestrować

z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=Khwd6IFI1hI&hd=1 polecam tego pana tam się dowiesz wszystkiego
    Nikon i chroniczny brak kasy

mateusz0
    Gość

Domyślnie

większość zagadnień wytłumaczona w tym filmiku dzięki za wstawienie

Domyślnie

Polecam książkę Włodzimierza Barchacza "Moja cyfrówka i ja"; dostępna na znanym portalu aukcyjnym

Domyślnie Instrukcja i nie tylko

Ostatnio kupowałam Nikona D 7000. Ma całkiem przystępnie napisaną instrukcję obsługi.Ja osobiście sama testowałam swój sprzęt.Zagadnienia o których piszesz są tematami dosyć obszernymi.O samym ISO mozna wiele pisać.Poza tym polecam książki Scotta Kelbyego. Fajnie wyjaśnia wiele zagadnień. W necie też jest trochę jego wypowiedzi.Powodzenia!

Domyślnie

No to i ja wam dziękuję za link , podpowiedzi. Jestem samoukiem i każda wiedza się przydaje.

Uprawnienia umieszczania postów