Szukaj
Ja widzę za 4259zł
http://www.x-kom.pl/p/125474-lustrza...x-18-105.htmla
Pewnie na takiej samej podstawie, na jakiej można sądzić, że nie jest![]()
Nie napisałeś do czego d7100 ma być wykorzystywane więc nie powiem Ci czy warto ..... , natomiast offtopowo poradzę za frico abyś możliwie szybko poszukał mniej kreatywną księgową , bo skoro na jednym gównianym zakupie wykręca Ci /na Twoje konto/ 57 zł niedopłaty podatku dochodowego oraz 92 zł niedopłaty vat do US to cieniutko widzę Twoją DG na koniec roku w razie ewentualnej kontroli , a jeszcze cieniej ją widzę jeśli zjawi się np. po 4 latach i 11 miesiącach .......... nie daj Boże
Dlaczego ? Proponuję udać się do porządnego biura rachunkowego ......które wszystko wytłumaczy.
Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 30-07-2014 o 00:34
Nie, to była literówka
Napisałem, że to początek poważnej zabawy z fotografią, więc na początek do wszystkiego.
A ja poradzę nauczyć się czytać ze zrozumieniem, bo na to nawet najlepsza księgowa z najdroższa polisą nie pomoże
A na marginesie czym się różni kontrola na koniec roku od kontroli po 4 latach i 11 miesiącach poza większymi odsetkami, o których przy kwotach tego rzędu nie warto w ogóle dyskutować
Kilka razy już pisałem, że nie szukam porady skąd takie ceny tylko czy warto, a jeden z drugim ciągle walczy z księgowością jak z wiatrakami. Nie potrzebuję księgowej, sam umiem dodawać i mnożyćTo jest wiedza nabyta na etapie szkoły podstawowej, nie widzę potrzeby żeby za to płacić
Ale skoro tu tacy fachowcy od księgowości, to chyba o poradę na temat sprzętu foto muszę spróbować zapytać na jakimś forum księgowym
![]()
![]()
Widzę, że jeśli nie wytłumaczę to się nie skończy ten offtopic:
brutto - vat = netto
netto - 18% = "netto przedsiębiorcy"
"netto przedsiębiorcy" - cashback = wartość końcowa
.... 2439,33 zł - zgadza się? (dla D5100 przy cenie brutto 2239zł wychodzi odpowiednio 1492,67 zł)
A przy okazji zaoszczędziłem kilka set zł na księgowej![]()
Ostatnio edytowane przez Mane ; 30-07-2014 o 08:16
Mam 7100 jestem z niego bardzo zadowolony
Ja też z własnego doświadczenia zdecydowanie polecam d7100.
Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 30-07-2014 o 09:43
Wystarczy przecież zapytać w sklepie, zadzwonić lub napisać maila.
Skontaktuj się z nami