Close

Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 216

Wątek: D7100 czy D5300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    To, że z XKOM nie daje gwarancji, iż jest z polskiej dystrybucji Bo niby na jakiej podstawie można tak myśleć?
    i kosztuje 3620zł
    D7100 | Sigma 17-50 F2.8 | Sigma 50 F1.4 | Tamron 70-300 F4-5.6 VC | SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SQ9MCS Zobacz posta
    i kosztuje 3620zł
    Ja widzę za 4259zł

http://www.x-kom.pl/p/125474-lustrza...x-18-105.htmla

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    To, że z XKOM nie daje gwarancji, iż jest z polskiej dystrybucji Bo niby na jakiej podstawie można tak myśleć?
    Pewnie na takiej samej podstawie, na jakiej można sądzić, że nie jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    ..............prosiłem, żeby uznać to za pewnik i nie wnikać. Cena wzięta ze skąpca i nie ze sklepu pierwszego z brzegu tylko z XKOM. Brutto 4259zł. Więc jest z polskiej dystrybucji. A skąd wyszło 2400zł? Proponuję udać się do znajomej księgowej, która wszystko wytłumaczy.

Ponawiam pytanie czy warto? ....................
    Nie napisałeś do czego d7100 ma być wykorzystywane więc nie powiem Ci czy warto ..... , natomiast offtopowo poradzę za frico abyś możliwie szybko poszukał mniej kreatywną księgową , bo skoro na jednym gównianym zakupie wykręca Ci /na Twoje konto/ 57 zł niedopłaty podatku dochodowego oraz 92 zł niedopłaty vat do US to cieniutko widzę Twoją DG na koniec roku w razie ewentualnej kontroli , a jeszcze cieniej ją widzę jeśli zjawi się np. po 4 latach i 11 miesiącach .......... nie daj Boże
    Dlaczego ? Proponuję udać się do porządnego biura rachunkowego ......które wszystko wytłumaczy.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 30-07-2014 o 00:34

Domyślnie

I po co ten offtopic na temat ceny?
    Wtedy kiedy wypuścił za 4259zł brutto. Proponuję założyć działalność gospodarczą i wszystko się wyjaśni
    to szybko cena spadła to i wykupili wszystkie sztuki bo nigdzie nie znajduję D7200. Rozumiem że to była promocja dla prowadzących działalność gospodarczą
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    to szybko cena spadła to i wykupili wszystkie sztuki bo nigdzie nie znajduję D7200. Rozumiem że to była promocja dla prowadzących działalność gospodarczą
    Nie, to była literówka

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Nie napisałeś do czego d7100 ma być wykorzystywane więc nie powiem Ci czy warto .....
    Napisałem, że to początek poważnej zabawy z fotografią, więc na początek do wszystkiego.

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    natomiast offtopowo poradzę za frico abyś możliwie szybko poszukał mniej kreatywną księgową , bo skoro na jednym gównianym zakupie wykręca Ci /na Twoje konto/ 57 zł niedopłaty podatku dochodowego oraz 92 zł niedopłaty vat do US to cieniutko widzę Twoją DG na koniec roku w razie ewentualnej kontroli , a jeszcze cieniej ją widzę jeśli zjawi się np. po 4 latach i 11 miesiącach .......... nie daj Boże
    Dlaczego ? Proponuję udać się do porządnego biura rachunkowego ......które wszystko wytłumaczy.
    A ja poradzę nauczyć się czytać ze zrozumieniem, bo na to nawet najlepsza księgowa z najdroższa polisą nie pomoże

A na marginesie czym się różni kontrola na koniec roku od kontroli po 4 latach i 11 miesiącach poza większymi odsetkami, o których przy kwotach tego rzędu nie warto w ogóle dyskutować

Napisałem ile wyniesie cena "netto" na firmę za D5100 i D7100, nie bawiłem się już w końcówki, zaokrągliłem do pełnych stówek.
    Kilka razy już pisałem, że nie szukam porady skąd takie ceny tylko czy warto, a jeden z drugim ciągle walczy z księgowością jak z wiatrakami. Nie potrzebuję księgowej, sam umiem dodawać i mnożyć To jest wiedza nabyta na etapie szkoły podstawowej, nie widzę potrzeby żeby za to płacić Ale skoro tu tacy fachowcy od księgowości, to chyba o poradę na temat sprzętu foto muszę spróbować zapytać na jakimś forum księgowym

Widzę, że jeśli nie wytłumaczę to się nie skończy ten offtopic:

brutto - vat = netto
    netto - 18% = "netto przedsiębiorcy"
    "netto przedsiębiorcy" - cashback = wartość końcowa

.... 2439,33 zł - zgadza się? (dla D5100 przy cenie brutto 2239zł wychodzi odpowiednio 1492,67 zł)
    A przy okazji zaoszczędziłem kilka set zł na księgowej
    Ostatnio edytowane przez Mane ; 30-07-2014 o 08:16

Domyślnie

Mam 7100 jestem z niego bardzo zadowolony

Domyślnie

Ja też z własnego doświadczenia zdecydowanie polecam d7100.

Domyślnie

....................Widzę, że jeśli nie wytłumaczę to się nie skończy ten offtopic:

brutto - vat = netto
    netto - 18% = "netto przedsiębiorcy"
    "netto przedsiębiorcy" - cashback = wartość końcowa

.... 2439,33 zł - zgadza się? (dla D5100 przy cenie brutto 2239zł wychodzi odpowiednio 1492,67 zł)
    A przy okazji zaoszczędziłem kilka set zł na księgowej
    Nawet nie przypuszczasz jak bardzo się mylisz ......
    (Jednak nie warto oszczędzać na DOBREJ księgowej)

Jeśli chodzi o puchę do wszystkiego ; weź sobie d7100 - będziesz miał miej problemów z foceniem dynamicznych scen ;
    ....... i będziesz "poważniej" wyglądał ......
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 30-07-2014 o 09:43

Domyślnie

Pewnie na takiej samej podstawie, na jakiej można sądzić, że nie jest
    To informuję, że nie masz pewności iż sprzęt jest z polskiej dystrybucji. Bo tak na prawdę nie wiesz skąd oni biorą sprzęt. Chcesz mieć 100% pewności, że dystrybucja jest polska- kupuj u autoryzowanych przedstawicieli.

Domyślnie

Wystarczy przecież zapytać w sklepie, zadzwonić lub napisać maila.

Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów