a ciągnąc temat 5300 kontra 7100
czy zauważyliście zjawisko występowania efektu mory o którym wspomina producent ?
Szukaj
a ciągnąc temat 5300 kontra 7100
czy zauważyliście zjawisko występowania efektu mory o którym wspomina producent ?
Zainstaluj sobie XN Viev, będziesz mogła pełnego exifa przeglądać
Ja swego czasu byłem bardzo zadowolony z Tamrona 70-300 VC USD, bardzo dobry i przyzwoicie kosztujący teleobiektyw, jedynie ciemny trochę, ale na dworze da radę spokojnie.
Uwielbiam jeszcze 85 1.8G
Nikkora 35 2.0D
Czy starą 105 2.5 AiS
![]()
poste - co do wizjera patrzyłam w sklepie, ale nie miałam możliwości testować, ale ciemny nie był ... przynajmniej tak mi się wydaje
Teoretycznie może wystąpić, ja przez prawie rok używania D5300 i zrobieniu nim ok 6,5 tys zdjęć nie zauważyłem. Nie ma się co bać, kiedyś straszyli czarną wołgą, a teraz morąTo coś jak z ostrzeżeniami o gorącej zawartości na kubeczkach, tzn jest ok, ale jakby co, to ostrzegaliśmy
![]()
D5300, Sigma 10-20 f4-5.6, Sigma 17-50 f/2.8, Tamron 70-300 VC USD, SB-700, YN RF-605N
Chłopaki bardzo dziękuję za odpowiedzi
jeszcze poczytam i pomyślę![]()
Weź swój stary aparat dla porównania. Nawet w sklepie, bez włączania aparatu zauważysz różnicę.
- - - - - - - - - -
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/a...amanie-barw%3F
Póki pieska nie ubierzesz w kubraczek w jakąś pepitkę czy krateczkę, nie przejmuj się efektem mory![]()
Skontaktuj się z nami