Miałeś lustro więc sam sobie odpowiedz czy ci potrzeba wizjera czy nie i wybierz A5000 czy 6tka.
Szukaj
Miałeś lustro więc sam sobie odpowiedz czy ci potrzeba wizjera czy nie i wybierz A5000 czy 6tka.
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Jako posiadacz NEXa szóstego nadal uważam, że nadal jest sens go kupować, zwłaszcza jak kogoś ogranicza budżet, a chce mieć aparat wszystkomający.
Jak zobaczyłem premierę a6k, to mi nawet jeden włosek na łydce nie drgnął w jego kierunku.
"Jak zobaczyłem premierę a6k, to mi nawet jeden włosek na łydce nie drgnął w jego kierunku."
A to dlaczego ? jest aż tak źle czy aż tak dobrze z NEX6 ?
Ostatnio edytowane przez helvetia ; 14-07-2014 o 13:31
zdyboo - Tobie nie bo masz w zasadzie podobny aparat, z 2-letnich trójek i piątek już by był sens przeskoczyć bo lepszy AF a jeszcze wizjer i 'ergonomia'![]()
Jest dobrze z NEX-6. MZ w a6k nie dołożono niczego co powodowałoby chęć zmiany. Oczywiście parametry techniczne są lepsze, ale usprawnienia nie przełożą się na to, że dzięki nim będę robił lepsze zdjęcia.
Tak, ale była mowa o wyborze a6k lub NEX-6. Przeskok z aparatu bez wizjera na taki z wizjerem, to akurat dla mnie jak przeskok z nie posiadania aparatu do jego zakupu.
Hm, jakieś adaptery pod FD polecacie/nie polecacie? Czy wszystko jedno?
Z mojego doświadczenia najczęściej wszystko jedno, ważne by nie było zbytnich luzów na bagnetach.
Ja mam na myśli adaptery bez soczewek z Allegro poniżej 100 pln, korekty optycznej to raczej bym unikał. Z każdym obiektywem potrafi różnie współpracować.
Ostatnio edytowane przez helvetia ; 14-07-2014 o 14:06
No wyjątkowo potrzebuję cropowy obrazek żeby z 55mm 'zrobić' portretowe ok. 80mm;] Poza tym szkoda mi trochę 400zł pod jedno szkiełko (na razie jedno).
Swoją drogą te adaptery z allegro po 75zł (np. firmy fotga') na bayu są po 5 funtów z darmową wysyłką... Tylko realizacja 3-tygodniowa mnie trochę przeraża:P
Ostatnio zamawiałem 2 adaptery NEX- Nikon G, wyszły po 30-kilka zł/szt. Kupione na ebay. Paczka dotarła po dwóch tygodniach![]()
Skontaktuj się z nami