Close

Strona 162 z 272 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 611 do 1 620 z 2712
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    rozchodziło mi się głównie o to by odgladajac jakiś film na HBO w HD dla przykładu nie będę miał na takim TV jakiejś masakry pixelowatej. BlueRay nie mam/nie oglądam. Filmy kinowe w kinie, reszta w domu na TV. głównie przyrodnicze HD. Pod to ma to byc sprzęt.
    Zanim kupisz, przejdź się do jakiegoś dobrego sklepu, gdzie będziesz mógł sprawdzić i porównać kilka modeli, ale plazmy nic nie przebije w tej cenie.

Weź na pendrivie jakiś własny materiał testowy, bo te sklepowe są bardzo różne.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Zanim kupisz, przejdź się do jakiegoś dobrego sklepu, gdzie będziesz mógł sprawdzić i porównać kilka modeli, ale plazmy nic nie przebije w tej cenie.

OK - dzieki za pomoc. Podejdę z jakimś filmidłem obczaić co i jak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta

Nie polecam, bo często sprzedawca chcąc sprzedać TV skalibruje go dobrze, a w dobrym TV celowo "popsuje" obraz żeby starszy model się sprzedał. No chyba że będziesz miał czas i możliwość korekcji to jak wyżej, pendrive i baw się tam w markecie Ogólnie ja bym był za plazmą, lepszy (ogólnie mówiąc) obraz. Zniknęły czasy gdy wypalało się logo stacji i takie tam rzeczy. Tylko jeżeli masz mocno naświetlone pomieszczenie w którym ten TV ma stać to z plazmą może być różnie, szczególnie jak by na nią słońce świeciła - zero oglądania praktycznie.

Co do kalibracji... może i warto pod warunkiem że masz stałe źródło z odpowiednio dobranymi parametrami. Jeden film jaśniej, drugi ciemniej, w TV nie ma szans żeby stacje nadawały z takimi samymi kolorami czy kontrastem. Jeżeli jednak na BR się coś ogląda, albo tak jak u mnie HTPC, to gra jest na prawdę warta świeczki. Opłaca się wydać trochę kasy na kalibrację bo różnicę widać sporą - sam miałem problem z oglądaniem wieczorami bo mnie oczy bolały po dłuższym oglądaniu. Po kalibracji to sama przyjemność.

I jeszcze ciekawostka - Za tv warto mieć światło podczas oglądania. Zwiększa się głębia koloru i kontrast. Nie dosłownie, ale tak... hmm... jak to opisać - po prostu mniej się oczy męczą. Źródło światła przed tv będzie powodowało odblaski i tym podobne, oko się bardziej musi skupiać na obrazie. Wystarczy światło ciepłe białe. Ja dla siebie zrobiłem to w taki sposób że podczas włączania TV włączają się diody rozmieszczone na tyle tv. Zasilanie mam zrobione z sieci, przekaźnik jest zasilany z wejścia USB i kłopot osobnego włączania i wyłączania z głowy

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A i jeszcze jedna ważna informacja, telewizory plazmowe mają zabezpieczony ekran szybą, więc są praktycznie niezniszczalne, chyba że ktoś planuje jakąś większą demolkę.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Poobczajam te plazmy hd ready. U mnie tylko telewizja bez blueraya, bez gier i xboxów - więc sprawa wydaje się prosta. Sprowadzi się do wyboru modelu zasadniczo.
    zabezpieczenie szybą - dodatkowy plus. Agresywnego futrzaka mam co drapie to czego nie powinien

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrekW Zobacz posta
    Kiepski (stary), panel z dużymi odbiciami (w dzień praktycznie nie do użytku).
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dlaczego tak mało plazm ma rozdzielczość FullHD. Większość to 1024x768 px !
    Jaki to ma wpływ na jakość obrazu? Wystarczy te 1024x768 px ?
    Nikon D7100 + Nikon D3200 (Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 ED + Sigma APO 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO + Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED II)

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Limax7 Zobacz posta
    Zasada jest dziecinnie prosta: "jeżeli nie widać różnicy, to po kiego Czorta przepłacać?".
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Limax7 Zobacz posta
    sa fullHD - tyle że kosztuję 5 klocków i więcej. A z tego co się orientuję (laik) to będzie to widac jak podepniesz blureja czy jakies inne konsole. Przy TV chyba nie ma sensu bo TV nawet HD i tak puszcza gdzieś w granicach 1024 czy 1280. Czy się mylę ?

Strona 162 z 272 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów