Szukaj
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 28-06-2020 o 11:14
W tej kwocie wyższy model QLED lub tańszy OLED ale jak sugerujesz się firmą to SONY lub Panas.
Dla mnie na pierwszym miejscu jest wielkość, potem dopiero czy to coś lepszego niż zwykłe LCD, dalej czy 100Hz, ważne tez żeby wiedzieć jaki tam system siedzi żeby nie było czegoś przedpotopowego.
Gdzieś czytałem, że Panas bierze OLED-y od LG.
Pytanko o kabel HDMI.
Mam zwykle kable hdmi. Kilka sztuk ogólnie.
Problem miałem z kablem który służył do połączenia dekodera z telewizorem. Na poprzednim tv wszystko było ok. Po zmianie telewizora, dekoder nie był widoczny, tzn. Był widoczny ale nie było kanałów.
Zmieniłem kabel na inny hdmi, i odrazu bez problemu pojawiła się kablówka (Orange Światłowód).
Kablówka jest, nic nie przerywa, nic nie miga, żadnych artefaktów nie mam.
Pytanie czy warto zmieniać kabel hdmi i kupować 2m kabel hdmi za 300 zł prawie?
Co on mi da? Mój tv korzysta ze standardu hdmi 2.0. Czy kanały kablowkowe będę mogły mieć lepsza jakość po zmianie kabla na porządny?
Na allegro sporo kabli, niemogre są bardzo drogie.
Zastanawiam się czy warto zmieniać kabel.
https://allegro.pl/oferta/kabel-hdmi...ant=9398372157
Wysłane z mojego Samsunga przy użyciu Tapatalka.
Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 30-06-2020 o 14:15
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Za dobry kabel HDMI nie powinno się dać więcej niż 50-80 zł. Do obsługi Dolby Atmos, DTS:X, DTS-HD MA i Dolby TrueHD i np. Netfixa z takim kodekiem audio potrzebujesz kabla z eARC, czyli HDMI 2.1 - 2.0 Ci tego prawidłowo nie obsłuży.
Któreś z wyjść w TV na pewno jest oznaczone jako HDMI ARC - i tylko przez to podłączaj soundbara czy amplituner wielokanałowy.
Podsumowując - chcesz mieć pełne audio, obsługę jednym pilotem i wysoki bitrate to tylko kabel HDMI 2.1. Kabli 2.0 nie uzywaj bo to już historia i pozbawianie się mozliwości jakie daje współczesny sprzęt.
- - - - kolejny post - - - - - -
P.S. Ten kabel z linku to jakiś bełkot marketingowy, a nie kabel.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Ja tylko dodam że sokolnik chyba się nabija z nas tym pytaniem czy lepszy kabel hdmi da mu lepszy obraz![]()
Skontaktuj się z nami