Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Big Z Zobacz posta
    Kupiłem na ebayu w UK jako nasze "kup teraz". Mam nadzieję na pozytywne załatwienie sprawy.
    I jeszcze jedno pytanie:
    Wiadomo jak chiński to tylko angielski, a jak inne? Jak jest multi językowy to jest język polski ZAWSZE, czy też są rózne rodzaje softu, w zależności od rynku przeznaczenia?
    Ktoś wcześniej pisał, że nawet Nikony z Tajlandii mają j.polski.... tylko czy to jest regułą?
    zadałem pytanie innemu sprzedawcy, twierdzi że jest "multilanguage" i roczna gwaracja Nikon "international"
    Jak bedzie chinski to beda wszystkie inne jezyki, tu chodzi o japonski, a to duuuza roznica.

Jezeli kupisz z kazdej innej dystrybucji niz japonska to bedzie ok, wiec na to glownie musisz zwracac uwage - i nie chodzi tu o miejsce zakupu tylko skad ten aparat zostal sciagniety do sklepu.

Domyślnie

To może kolega ma wersję "Made in Japan"? W takim wypadku przestawiłbym na angielski i cieszył się zdjęciami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Big Z Zobacz posta
    Dziękuję i jednocześnie proszę o więcej potwierdzonych przypadków
    Chyba 8 lat temu w USA kupiłem D80, oczywiście miał Polski i jak pytałem w trzech sklepach internetowych, to w każdym były takie wersje językowe
    D7000 = 17-55 2.8 nikkor, 24-120 3.5-5.6 VR nikkor, 105 2.8 VR nikkor

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alcatraz Zobacz posta
    To może kolega ma wersję "Made in Japan"?
    Miejsce produkcji nie ma nic wspolnego z rynkiem, na ktory aparat jest przeznaczony.

Domyślnie

Z czystej ciekawości zapytam: wiecie może, czy oprócz języka wersja z rynku japońskiego różni się od naszej? Czytałem, że do niektórych produktów Japończycy dodają więcej bajerów do wersji na rodzimy rynek niż dla zagranicy.
    Sorry za mały OT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sl011 Zobacz posta
    Z czystej ciekawości zapytam: wiecie może, czy oprócz języka wersja z rynku japońskiego różni się od naszej? Czytałem, że do niektórych produktów Japończycy dodają więcej bajerów do wersji na rodzimy rynek niż dla zagranicy.
    Sorry za mały OT.
    Gdzie czytałeś? Jakie to by miały być bajery?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sl011 Zobacz posta
    Sorry za mały OT.
    Aparat jest lzejszy bo nie ma tylu jezykow wgranych co w innych dystrybucjach

Domyślnie

Teraz przychodzą mi do głowy urządzenia nie Nikona i nie związane z fotografią: nagrywarka komputerowa pioneer, która miała niektóre funkcje tylko w wersji japońskiej (np obsługę sprawdzania jakości nagranych płyt) i wieża Kenwooda, która tylko w wersji japońskiej miała dodatkowy odtwarzacz jakichś mini płytek czy kasetek, nie pamiętam dokładnie. Ale wydaje mi się, że czytałem też gdzieś o aparatach chyba Fuji, które miały jakieś funkcje tylko w Japonii. Jak będzie mi się nudziło, to może spróbuję sobie przypomnieć.

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Aparat jest lzejszy bo nie ma tylu jezykow wgranych co w innych dystrybucjach

Domyślnie

W Df oferowali indywidualne grawerowanie przedniego kółka tylko dla kupionych w Japonii - nie wiem, czy w związku z ostatnimi próbami odzyskania twarzy nie rozszerzyli tego też na inne rynki.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Chyba Nikon nie jest mi pisany.....
    Mimo tego, że poprzedni sprzedawca milczy jak zaklęty, to zanabyłem drugiego (!!!!) D7100, upewniwszy się wcześniej o język polski i międzynarodową gwarancję.
    Dzisiaj dotarł. Język polski jest (sukces!!!) ale aby nie było zbyt różowo, to nie ma karty gwarancyjnej. Oczywiście telefon do "Najkon Polska" i bez druku gwarancji, nie ma gwarancji...
    Nie wiem czy to pomyłka sprzedawcy, czy też celowe działanie, ale moja przyjaźń z Nikonem jest wystawiona na ciężką próbę i wcale nie podoba mi się to co wokół się dzieje.
    A więc mam man dwa NOWE zestawy D7100 plus 18-105 i na chwilę obecną mogę się cmoknąć w pompkę, lub wmówić sobie, że trafił mi się egzemplarz bezawaryjny i gwarancja mi niepotrzebna (mam na myśli drugie body, pierwsze chcę zwrócić, choć ta łajza - sprzedawca chce mnie skutecznie zniechęcić nie odpowiadając na otwartą sprawę w ebay-u)

Czy jestem człowiekiem małej wiary, czy też mam po prostu pecha?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów