Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Domyślnie D7100 brak menu PL

Trochę sam sobie jesteś winien, Big Z. Przed zakupem powinieneś upewnić się czy aparat pochodzi z Europejskiej dystrybucji, bo tylko taka karta gwarancyjna będzie honorowana w PL, a nie czy aparat obsługuje język polski.

Domyślnie

Nic z powyższych. Po prostu zamiast pójść do porządnego resellera, zachciało Ci się bawić w okazje w necie. No i masz teraz coś chciał.... w pogoni za wątpliwą oszczędnością utopiłes kupę kasy. I nie ma to nic wspólnego z Nikonem....
    --------------
    D610+ (D70) + N24-120/4 VR + N50/1,8G + N70-200/2,8 VRII + 055XPROB(498 RC2) + SB-600

Domyślnie

Sorry ale nie ogarniam logiki twoich zakupów, raz kupiłeś z niewiadomego źródła i zrobiłeś to(chyba) ponownie więc gdzie tutaj pech ?

Domyślnie

Tragikomedia. Mam podobne zdanie jak koledzy wyżej. Za taką kasę mogłeś pójść do autoryzowanego sprzedawcy i kupić nie D7100, a D610. I miałby gwarancję. A kasę wydałeś, masz dwa takie same korpusy i nie masz gwarancji. I jeszcze złościsz się na Nikona, choć akurat pretensji mieć nie możesz.
    Sony A7II, Sony 35 1.8, Sony Zeiss 55 1.8. N50/1.8D, Było: Zenit ET, H58/2, D90, N18-105VR, D610, S24/1.4, N35/1.8G ED, N85/1.8G, SB-700.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Big Z Zobacz posta
    Chyba Nikon nie jest mi pisany.....
    ech, myślenie chyba też nie...
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Pretensji do Nikona nie mam, stwierdzam tylko, że coś mi nie wychodzi i wynika to raczej z niedoinformowania/nieuczciwości sprzedających na ebayu. Zresztą wałki jakie tu robią, to na allegro się nikomu nie śniło.
    Kolejna nauczka, w myśl zasady że tanie mięso psy jedzą.
    Sam już doszedłem do podobnych wniosków jak przedpiszczy, czyli jak odzyskam kasę to idę do sklepu
    Kupowałem oba na ebayu, więc jakaś ochrona kupującego chyba jest, poza tym uparłem się na Nikona i choćbym miał się z tym gotować to w końcu i tak będę miał to co chcę
    A na razie nie ujawniam się skąd przychodzę :P
    Pozdrawiam wszystkich.
    I zaznaczam jeszcze raz - nie mam pretensji do Nikona, broń Boże

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Rawa Maz.

Domyślnie

> A na razie nie ujawniam się skąd przychodzę :P

Eee... z Oławy?
    Ostatnio edytowane przez tipsi ; 04-07-2014 o 20:50

Domyślnie

Zimno
    Bardziej chodziło mi o "sprzęt"

Domyślnie

Big Z, nie masz pecha. Jesteś po prostu za szybki...

Domyślnie

Szanowni forumowicze!
    Rozpocząłem ten temat/tę historię, więc chciałbym ją zakończyć

Chciałem Nikona, nawet bardzo, choć długo ten pomysł kiełkował w mojej glowie.
    Zakupiłem więc na ebayu (jestem chwilowo za granicą) i spodziewałem się legalnego sprzętu z legalnego źródła. Okazało się, że sprzedawca to kanciarz - import z azji bez gwarancji.
    Uruchomiłem procedurę zwrotu, a procedura chwilę trwa, więc kupiłem drugie body + obiektyw, upewniwszy się uprzednio że jest język polski i gwarancja nikona. Po odebraniu przesyłki - jest język polski! Super! ....a gdzie gwarancja? I znowu zonk..... Więc procedura zwrotu.
    Ale do rzeczy. Dzisiaj wpłynęła mi na konto kasa za drugi sprzęt, pierwszy był kilka dni temu, więc udało się w miarę bezboleśnie z tego wyskoczyć Jedyne koszty to przesyłki zwrotne.
    W tak zwanym międzyczasie zanabyłem trzeciego.... Ale tak miałem zrobić to pierwotnie, czyli w oficjalnym sklepie z gwarancją europejską i wszystkimi papierami, nawet zostawiłem trochę sprzętu w rozliczeniu.
    Jak do tej pory podoba mi się nowa zabawka, liczę na "miłość"
    Dziękuję wszystkim za udzielanie się w tym wątku, myślę że można go zakończyć.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów