Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: D600 Kolory ?

Domyślnie

Nigdy nie robiłem zdjęć w studio - mając d700 w 95% korzystałem z pomiaru pkt-owego (rzadko kiedy odważyłem się przejść na matrycowy, już częściej na cw); najczęściej (najchętniej) w trybie M.

zagan, nie zastanawia Cię to co sam napisałeś? Najpierw psioczysz na Nikosia za jego kiepskie 12EV a potem piszesz:
    Cytat Zamieszczone przez zagan Zobacz posta
    [...]Canona kolory bardziej mi się podobają niż te Nikona, ale co dziwi, najlepsze puszki Canona mają zakres tonalny na poziomie 12EV![...]
    Myślę, że rozprawiamy jednak o jpg-ach, nie nef-ach.

PS. Dzięki za miły komplement
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem? Plusem Nikona jest zakres tonalny, a Canona - kolory...IMO Gdyby 6d miał 14EV, mój dylemat byłby mniejszy Oczywiście mówimy cały czas o rawach, bo nawet w rawach widać różnicę między 12 a 14 EV PS Nie "psioczę"..., narzekam... Aha, no i "gdybym był bogaty.....", to wszystko byłoby prostsze... Poza tym, ja byłem tylko ciekaw opinii użytkowników d600 nt. jego kolorów w porównaniu do d700, nie chce się rozczulać, kłócić itd, jeśli uważasz, ze mój post jest debilny, to proszę olej mnie (serio )
    Ostatnio edytowane przez zagan ; 30-06-2014 o 22:40

Domyślnie

Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem? Plusem Nikona jest zakres tonalny, a Canona - kolory...
    Kolejna bajka... ech ile można te bzdury w kółko powtarzać?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

zagan, nie przesadzaj, "porozmawiać" zawsze warto a kłócić się nie miałem zamiaru Może to ja niezbyt dobrze zrozumiałem Twoje wypowiedzi...

Idę pooglądać "piłkę kopaną", narka
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    zagan, nie przesadzaj, "porozmawiać" zawsze warto a kłócić się nie miałem zamiaru Może to ja niezbyt dobrze zrozumiałem Twoje wypowiedzi...

Idę pooglądać "piłkę kopaną", narka
    Spoko papi

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Kolejna bajka... ech ile można te bzdury w kółko powtarzać?
    A co jest bzdurą? Bzdurne są tego typu odpowiedzi 5d mkIII - 11,7EV, d800 - 14,4EV. Kolory ok, kwestia estetyki i gustu, ale żeby od razu jakaś bzdura?? PS Po nikim nie powtarzam
    Ostatnio edytowane przez zagan ; 30-06-2014 o 23:02

Domyślnie

A co jest bzdurą?
    Bredzenie o lepszych kolorach canona

Domyślnie

Bredzenie o lepszych kolorach canona
    A co, może pobredzisz o lepszych kolorach Nikona??? Canon ma lepsze, ehhhheee Idź lepiej na piwo, a może już za późno?? ))

Domyślnie

Jak już napisałem w pierwszym poście, kup Canona. W końcu efekt jest najważniejszy. Nie myśl co by było gdyby.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

A co, może pobredzisz o lepszych kolorach Nikona??? Canon ma lepsze, ehhhheee Idź lepiej na piwo, a może już za późno?? ))
    Robiłem zdjęcia Canonem i Nikonem, to jaki uzyskamy kolory to tylko i wyłącznie kwestia sposobu obróbki.

A piwa już dwa zrobiłem oglądają meczyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Jak już napisałem w pierwszym poście, kup Canona. W końcu efekt jest najważniejszy. Nie myśl co by było gdyby.
    Pozdrawiam Mirek
    Ok, dzięki.

Robiłem zdjęcia Canonem i Nikonem, to jaki uzyskamy kolory to tylko i wyłącznie kwestia sposobu obróbki.

A piwa już dwa zrobiłem oglądają meczyk
    Ja też robiłem C i N, i mam odmienne zdanie, ale mniejsza z tym, nie mam pod ręką C i N żeby wrzucać sample i porównania.
    A co do piwa, może na trzecie? )

Ok, proponuje zamknąć. Dobranoc!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów