Close

Strona 1033 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3353393398310231031103210331034103510431083113315332033 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10 321 do 10 330 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

No, wreszcie udało mi się coś popstrykać z e10-18
    Szkiełko bardzo fajne, leciutkie, spokojnie można nosić przewieszony na wycieczkach przez ramię (dla bezpieczeństwa z założoną osłoną i ewentualnie deklem). Brak skali odległości trochę wkurza i mi czasem mimo wysokich przysłon pouciekały mi bliższe plany z ostrością, muszę nad tym popracować;p
    Miałem może ze 2 nietrafione ostrością zdjęcia (nie wiem czy zresztą nie moja wina...) na ok. 350 więc AF całkiem sprawnie łapał ostrość (na szybkość też nie narzekałem). Jest fajnie szeroko, zoom się czasem przydawał (aczkolwiek można zawsze trochę wycropować, w drugą stronę gorzej). Kilka razy używałem HDRowania aparatowego co robi dobrze zdjęciom ale aparat trochę je składa, a mi się nie chce czekać, wolę zobaczyć szybko rezultat i szukać nowych kadrów więc w końcu wyłączyłem tę funkcję;p
    Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę;]

Ostatnio edytowane przez ikit ; 12-06-2014 o 20:25

Domyślnie

Świetne! Dobry początek po powrocie forum
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

To dorzucę jeszcze kilka bo dalej cisza;p Pierwsze dwa z e10-18, ostatnie z e55-210.

Swoją drogą znalazłem dość zachęcającą recenzję e16-70

https://www.youtube.com/watch?v=5m4s2ziCeX8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    No, wreszcie udało mi się coś popstrykać z e10-18
    Szkiełko bardzo fajne, leciutkie, spokojnie można nosić przewieszony na wycieczkach przez ramię (dla bezpieczeństwa z założoną osłoną i ewentualnie deklem). Brak skali odległości trochę wkurza i mi czasem mimo wysokich przysłon pouciekały mi bliższe plany z ostrością, muszę nad tym popracować;p
    Miałem może ze 2 nietrafione ostrością zdjęcia (nie wiem czy zresztą nie moja wina...) na ok. 350 więc AF całkiem sprawnie łapał ostrość (na szybkość też nie narzekałem). Jest fajnie szeroko, zoom się czasem przydawał (aczkolwiek można zawsze trochę wycropować, w drugą stronę gorzej). Kilka razy używałem HDRowania aparatowego co robi dobrze zdjęciom ale aparat trochę je składa, a mi się nie chce czekać, wolę zobaczyć szybko rezultat i szukać nowych kadrów więc w końcu wyłączyłem tę funkcję;p
    Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę;]
    Świetne kadry!
    Jadę zaraz w góry i strasznie zazdroszczę Ci tego szerokiego szkiełka.
    Bo z nexowym trybem panoramy mam raczej przykre doświadczenia. Na podglądzie wszystko pięknie, a w domu na monitorze kaszana... Naciąłem się kilka razy, obraziłem się, i nie korzystam już wcale - panoramy sklejam ręcznie.

To mi w miarę wyszło:

To mi nie wyszło. Mój błąd. Tryb panoramy nie lubi nakręconych filtrów:

To też mi nie wyszło. Tryb panoramy chyba nie lubi takich kadrów i już:

To też mi nie wyszło. Nie wiem czemu nie wyszło.... Źle przeciągam czy jak... Może chodzi o kierunek przeciągania. Tryb panoramy "portretowej" albo jest w większości sytuacji bezużyteczny, albo po prostu nie umiem....
    :: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Dzięki
    To pierwsze fajne masz.

A panoramki nexowe bardzo nie lubią filtrów, tu taki dość ekstremalny przykład z szarą połówką:

Ale panoramka czasem też w miarę wyjdzie;]

Natomiast co do kadrowania... Trzeba pamiętać że robiąc parę zdjęć potem kadrując obetnie trochę góry i dołu oraz że nie lubi ruchomych obiektów w tym ludzi ani bliskich pierwszych planów (szczególnie balustrad).

Domyślnie

hej,

kupiłem NEX3N w zestawie z 16-50 jako aparat podróżniczy i póki co sprawia świetne wrażenie swoją funkcjonalnością. Muszę jednak zakupić karty pamięci - poszukuję takich, które pozwolą na swobodne fotografowanie i filmowanie a jednocześnie nie zrujnują budżetu. Value for money po prostu Pierwszy test NEXa już w długi weekend w Londynie, już nie mogę się doczekać.

dzięki!

P
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

U mnie też w panoramach czasami robi dziwne rzeczy jak ten pasek z lewej
    Generalnie funkcja bardzo przydatna i coraz częściej z niej korzystam

Domyślnie

Jasne...
    Panorama (co najmniej 360 stopni) + HDR = przyszłość fotografii.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Panoramy jako funkcja w body to dobry sposób na zastąpienie szerokiego kąta, więc nie wiem co masz do panoram.

HDRy to szeroki temat bo są pseudo hdry i coś co je przypomina czyli digital blending i czy Ci się to podoba czy nie te 2 dzisiaj królują w necie bo to co można wyciągnąć z tego samego zdjęcia o kilku ekspozycjach to poezja.
    Powiedziałbym, że dzisiaj fotografia kończy się na naciśnięciu spustu migawki.

Domyślnie

Przepraszam, zapomniałem dodać, że do tego obligatoryjne jest UWA na F16.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 1033 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3353393398310231031103210331034103510431083113315332033 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów