Close

Strona 1034 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3453493498410241032103310341035103610441084113415342034 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10 331 do 10 340 z 23962

Wątek: Sony NEX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Powiedziałbym, że dzisiaj fotografia kończy się na naciśnięciu spustu migawki.
    Tak, naciskasz i The End

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Jasne...
    Panorama (co najmniej 360 stopni) + HDR = przyszłość fotografii.
    Ale czemu bronisz się ludziom pobawić? Bo do zdjęć kotów HDRy i panoramy mało przydatne?;p
    Przecież znaczna większość użytkowników aparatów nie używa rawów, nie obrabia zdjęć po zrobieniu, używa wyłącznie szkła kitowego... I wszelkie efekty w aparacie dadzą im frajdę że zrobili zdjęcie inne niż dotąd, że mają ładny kontrast, wyciągnięte detale w cieniach, panoramę czy HDR. Może dzięki temu aparat ich zainteresuje i nie pójdzie w odstawkę. Może się nauczą używać twórczo tych efektów, a może dojdą do wniosku że to bez sensu... Przecież nie ma jednej drogi ani jednego celu w fotografii
    Sam używałem w nexie chyba wszystkich efektów i stref twórczych. Z lepszym i gorszym skutkiem, grunt że sprawiało mi to przyjemność, a przy okazji była to okazja do poznania możliwości sprzętu i poszerzeniu własnego doświadczenia Teraz większość z tych zdjęć wywołuje uśmiech na mojej twarzy ale sporo się przy tym nauczyłem. Np. HDRy można zrobić kulturalnie (i nawet nie widać że to HDR) powiększając sobie zakres tonalny zdjęcia, trzeba to tylko zrobić umiejętnie A w razie czego zawsze przecież można wybrać zdjęcie nieHDRowe bo aparat je przy okazji też rejestruje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Jasne...
    Panorama (co najmniej 360 stopni) + HDR = przyszłość fotografii.
    Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Ale czemu bronisz się ludziom pobawić? Bo do zdjęć kotów HDRy i panoramy mało przydatne?;p
    Przecież znaczna większość użytkowników aparatów nie używa rawów, nie obrabia zdjęć po zrobieniu, używa wyłącznie szkła kitowego... I wszelkie efekty w aparacie dadzą im frajdę że zrobili zdjęcie inne niż dotąd, że mają ładny kontrast, wyciągnięte detale w cieniach, panoramę czy HDR. Może dzięki temu aparat ich zainteresuje i nie pójdzie w odstawkę. Może się nauczą używać twórczo tych efektów, a może dojdą do wniosku że to bez sensu... Przecież nie ma jednej drogi ani jednego celu w fotografii
    Sam używałem w nexie chyba wszystkich efektów i stref twórczych. Z lepszym i gorszym skutkiem, grunt że sprawiało mi to przyjemność, a przy okazji była to okazja do poznania możliwości sprzętu i poszerzeniu własnego doświadczenia Teraz większość z tych zdjęć wywołuje uśmiech na mojej twarzy ale sporo się przy tym nauczyłem. Np. HDRy można zrobić kulturalnie (i nawet nie widać że to HDR) powiększając sobie zakres tonalny zdjęcia, trzeba to tylko zrobić umiejętnie A w razie czego zawsze przecież można wybrać zdjęcie nieHDRowe bo aparat je przy okazji też rejestruje...
    Coś tam słyszałem o kryzysie fotografii jako takiej, ale się nie znam bo się wychowałem w erze fotografii cyfrowej . Tryb panoramy i hdry akurat bardzo potrzebuję aby mieć lepszy "zapis" tego, com widział na moich górskich wyprawach. W fotografii ambitniejszej, faktycznie, tryby nieprzydatne, bo dobra fotografia obroni się samą kompozycja, nieważne jakimi środkami zostanie ona uwieczniona, czy to będzie komórka czy wypasiony 5dmark3.
    Zapodam może jakiegoś kota. Niestety, kot nie robi żadnych fajnych sztuczek, tylko grzecznie siedzi centralnie, ale zrobione za to jupiterem 9 w ciulowych warunkach (iso 2500, sony nex 5n + lensturbo)
    :: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staś Zobacz posta
    Tak, naciskasz i The End
    Tak the end bo potem mamy czesto do czynienia z kolorowaniem rzeczywistosci i czesto ociera sie to juz pod grafike niestety.

Domyślnie

Fotografia skończyła się na Kill 'Em All. Teraz jadąc z kolegami A,B,C i D w miejsce X robicie ten sam kadr, a gdy chcecie ocenić / porównać swoje prace okazuje się, że chyba jednak każdy z was był w innym miejscu, o innej porze dnia, a nawet roku

PS. Dawno nie bredziłem na forum więc sobie pofolgowałem jednym zdaniem
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Nie ma co się oburzać, fotografia już się kończyła x razy, np. jak wchodził kolorowy film, AF, a później cyfra. No i jak widać skończyć się nie może. Powstaje tyle samo albo i więcej dobrych zdjęć. A że toną one w zalewie pstryków, to już inna bajka.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Fotografia nie jest aż tak poważnym zajęciem, aby sie zbytnio przejmować .

Domyślnie

Żeby nie było, się nie oburzam. Faktycznie, moja wcześniejsza wypowiedź jakby trochę koślawa, ale to efekt pory oraz zmęczenia transmisjami i browarami
    :: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Piłki nożnej nie cierpię, więc mnie nie męczy.
    Ale zdjęcie, które wrzuciłeś powyżej, jest bardzo piękne.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Dla wszystkich zakochanych w chłopcach biegających po brazylijskich murawach.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 1034 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3453493498410241032103310341035103610441084113415342034 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów