Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: Nowy D200

Domyślnie

heh no wyobrazam sobie
    pewnie jada na zasadzie a3 pozniej b7 itd .. (literki przykladowe - prosze sie nie czepiac)

a swoja droga apropos dodatkowych jezykow w body - ktos na forum niedawno pisal jak to wyglada - niestety eprom ma okreslona pojemnosc i dodanie dodatkowego jezyka (np polskiego) pociaga za soba skasowanie jakiegos istniejacego a tego producent raczej nie zrobi ...
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Co błędu to masz rację, to niewybaczalny błąd. Lecz ni obala on tezy głównej. Lecz jeżeli masz wątpliwości co do swojego ojczystego języka to twoja prywatna prawa i nam nic do tego.
    Wątpliwości dotyczyły właśnie tych, którzy mówią, iż "nie gęsi", a za moment udowadniają, że nie w pełni nasz język ojczysty opanowali.
    Dobrze, że temperatura dyskusji opadła; robiło się nieprzyjemnie. Najpierw ktoś nie zrozumiał żartu o tym, co robi z "kapuchą", potem się nasi zagraniczni Koledzy najeżyli, że niby ktoś tu ich lekceważy i wyśmiewa (a wg mnie nic takiego nie miało miejsca). Podziękowania dla moderatora, że umiejętnie panuje nad emocjami naszymi i swoimi.
    Pozdrawiam wszystkich.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

o tej kapuscie owszem - nie zrozumial - ale pozniej przeprosil

a co do najezenia sie - wybacz ale bede sie jezyl jesli ktos mi sugeruje ze zamawiam manual po polsku dlatego ze nie rozumiem angielskiego nawet w takim stopniu zeby kupic cos w sklepie... to po prostu bylo obrazliwe i tyle... tez sie ciesze ze 'ostyglo'...
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

I masz rację z tą instrukcją - czytam biegle po angielsku i trochę po niemiecku, ale w celu uniknięcia niejasności semantycznych wolę się czasem podeprzeć instrukcją polską. Działa to też w drugą stronę - nieraz sprawdzam, co ta sama instrukcja mówi np. po angielsku - zdarzają się spore rozbieżności.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

dokladnie - tym bardziej ze niektore tlumaczenia delikatnie mowiac nie sa za dokladne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Wątpliwości dotyczyły właśnie tych, którzy mówią, iż "nie gęsi", a za moment udowadniają, że nie w pełni nasz język ojczysty opanowali.
    Dobrze, że temperatura dyskusji opadła; robiło się nieprzyjemnie. Najpierw ktoś nie zrozumiał żartu o tym, co robi z "kapuchą", potem się nasi zagraniczni Koledzy najeżyli, że niby ktoś tu ich lekceważy i wyśmiewa (a wg mnie nic takiego nie miało miejsca). Podziękowania dla moderatora, że umiejętnie panuje nad emocjami naszymi i swoimi.
    Pozdrawiam wszystkich.
    Mam wrażenie takimi wypowiedziami to tylko podgrzewasz emocje.
    Pozostawię twoją bez komentarza.

Ps pozdrawiam wszstkich którzy ojczysty język kaleczą nie ze swego zaniechania.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Mam wrażenie takimi wypowiedziami to tylko podgrzewasz emocje.
    Pozostawię twoją bez komentarza.

Ps pozdrawiam wszstkich którzy ojczysty język kaleczą nie ze swego zaniechania.
    Masz rację - to było niepotrzebne z mojej strony.
    Przybij piątkę...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

1) Instrukcji w formacie pdf nie mam (wydaje mi sie ze napisalem to wyraznie na poprzednich stronach) - watpie rowniez czy taka instrukcja (orginalna a nie skanowana) wogole istnieje - z tego co wiem to nie... - taka

kiedys, dawno dawno temu w czasach kiedy d100 kosztował 12tys a jego dystrybutorem w Polsce nie był NP tylko Camera - instrukcja w formacie PDF nie była problemem - sam taką jeszcze mam, dla wielkiego NP to jednak temat nie do zrealizowania...

Domyślnie

witam a ja mam taka instrukcje... ktos ja zrobił i dostałem wprezencvie na kom super sprawa....
    Nikon D700, SB 900, N 28/2,8, N 24-70 2.8 N 50/1,4, N 60 micro AF 2,8, N 85/1,8, N 80-200/2,8 N 24-120 3,5-5,6 N 17-70 3,505,6
    www.ohmar.internetdsl.pl

Domyślnie

mam nawet do do 70 tez gdzies sie znalazła....
    Nikon D700, SB 900, N 28/2,8, N 24-70 2.8 N 50/1,4, N 60 micro AF 2,8, N 85/1,8, N 80-200/2,8 N 24-120 3,5-5,6 N 17-70 3,505,6
    www.ohmar.internetdsl.pl

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów