Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Domyślnie

Ok. Następnym razem, jak będę coś tworzył, zapytam się ciebie, żeby nie było inaczej niż po twojej myśli Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 31-05-2014 o 14:46

Domyślnie

Sailor, ja swoim argumentem niczego ani nikogo nie tłumaczę. Piszę tylko o rzeczy dla mnie oczywistej, że ta "stylizacja" nie pretenduje do miana najwierniej odwzorowanego munduru z epoki co zresztą autor zdjęć potwierdził. Co do zdjęcia które podlinkowałeś i zaczepnego pytania to moja odpowiedź brzmi: nie. Na okładce książki jest wyraźnie napisane że mamy do czynienia z fragmentem historii w związku z czym kostium powinien w miarę możliwości oddawać prawdę historyczną by autorka nie straciła na wiarygodności. Zdjęcie Kurczaka jeśli chodzi o ciężar gatunkowy stoi na drugim biegunie w związku z czym nie mam do niego pretensji, że prawdy tu nie ma. W sumie to jeśli ktoś tu dał ciała to Pan historyk bo to on wsadził Bladego na minę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Mam znajomego prawnika - to jest jego hobby i praca,ale też od dzieciństwa interesuję się historią "wojen" dla niego to pasja, jest encyklopedią wiedzy w tym temacie, i kolekcjonerem.
    A to już mnie rozwaliło. Hobbysta historyczny i takie porady ? Nie łzawią temu hobbyście oczy jak patrzy na taki misz-masz ? A co do zdjęć. Nie lubię jak osobę wyretuszowana na zdjęciu nie rozpoznał bym na .,,żywo''. To, coś jak na wzór malowania gejszy, celem było - żeby nie była rozpoznawalna w ,,cywilu''
    Pozdrowił.
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Mi to wygląda jakby twarz modelki była domalowana przez początkującego malarza. Na orderach się nie znam, więc mi osobiście to nie przeszkadza.
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OberD Zobacz posta
    Żadem ze mnie znawca ale przychylam się do zdania, że na pierwszy rzut okiem - twarz modelki "wyskakuje z obrazu plastikowością". W większych rozdzielczościach jakby lepiej, ale jednak...
    Po zastanowieniu stwierdzam, że hiper gładka twarz nie współgra z pomiętym mundurem i w tym chyba tkwi problem tej fotografii.
    Czekam z niecierpliwością na następne prace bo widać, że działasz... BTW fajny bekstejdż na blogu.

P.s.
    Aż do dzisiaj żyłem w przeświadczeniu, że to 35 winietuje na FX :P
    OberD RAW.y powinny być już u Ciebie na mailu napisz co i jak

aaaaaa Pozdrowienia dla Kasi Nowackiej a może Kristina Romanova ?

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

he he
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-06-2014 o 12:35

Domyślnie

Ważne, że kilogramy lajkow lecą.

Wysłane z aparatu Samsung 36 Mpix
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

U mnie kilogramy lajków, a u kogoś kilogramy nienawiści - ktoś się bawi, a drugi ktoś ciśnienie sobie podnosi- i jest życiowa "równowaga"

... i Kristina na moim profilu Ołje!
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 01-06-2014 o 23:55

Domyślnie

Zauważone w trakcie pleneru

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valush Zobacz posta
    Zauważone w trakcie pleneru

To zdjęcie też pod ocenę?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    To zdjęcie też pod ocenę?
    Może być Pewnie technicznie osiągnąłem poziom dna (i nie tylko)

A merytorycznie co do fot - małe niedoróbki w retuszu twarzy, różnica w oświetleniu twarzy i dłoni (rzuca się w oczy i powoduje wrażenie innej dominanty barwnej). Drobne niedociągnnięcia kontroli stylizacji.
    Ogólnie foty jako takie - lekkie i treningowe - miło się ogląda ale w pamięć nie zapadają. Nie brzydzą nie wprawiają w zachwyt.

Moje prywatne, osobiste zdanie.

pzdr
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów