Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    OberD RAW.y powinny być już u Ciebie na mailu napisz co i jak
    Dziękuję za rawy! Również te poglądowe, widzę że ta 35 daje radę...

Odnośnie tej fotografii z sesji - to bym nie pomyślał, że to zdjęcie prosto z puchy mogło od razu tak dobrze wyglądać Dobry mejkap + gładka buźka dają moc już na starcie ... Obróbki wcale nie było tam aż tak bardzo dużo. Efekt nasycenia kolorami głównie twarzy, raczej powodowany nie tyle samą obróbką, bardziej sposobem oświetlenia - z tego co widziałem z wysoko umieszczonej parasolki.
    Ale ja się nie znam, więc tak sobie tylko teoretyzuję

Czekam na następne. Dobry ten bakstejdż na blogu, tak to pokazuj.
    Jeszcze raz dziękuję, i pozdrawiam

Domyślnie

Śledzę wątki komentowane przez @Sailora i @Kurczeblade i podziwiam fakt, że wam się po prostu chce wymieniać te wszystkie "uprzejmości".

Co do zdjęcia
    -buzia modelki jest śliczna na fotach z backstage'u bez dodatkowej obróbki, tutaj to plastik.
    -Poza taka sobie, to już któreś zdjęcie zrobione z podobnej perspektywy, dlatego jestem na nie.
    -Pomysł i stylizacja... nie pasuje mi wypacykowana buzia i mundur, dla mnie to się nie dodaje po prostu.
    -Obiektyw fajnie rysuje i światło tez sympatyczne
    d800 x S17-35 2.8-4 x N35 1.8G x 50 1.8D x 85 1.8G x S70-200 x SB700/SB900
    www.mashtophoto.tumblr.com

Domyślnie

Dopiero teraz zauważyłem fotki z bakstejdża i zgadzam się z Teniemekiem w jednym. Piękna buzia dziewczyny trochę straciła ze swojej witalności na zdjęciach. Być może to wina mejkapu, ale efekt trochę przypomina mi bohaterki klipu "All is full of love" Bjork albo filmu "I, robot". Mocno zarysowana szczęka "oryginału" dodatkowo ten efekt potęguje.

Domyślnie

Sandra przesliczna, lubie takie charakterne kosci policzkowe!!!! ah oh!
    ladnie swiatlo i fajna glebia/perspektywa. Faktycznie gdybys troche popracowal nad rekami w postprodukcji (lub deczko mniej nad twarza) to mniej rzucalby sie sie w oczy roznica miedzy 'wymejkapowana' twarza a rekami. Lub prawdopodobnie pomogloby tylko dowietlenie dolu.... Ale to takie wymadrzanie sie, bo ja tez czesto za bardzo skupiam sie na twarzy i pomijam dlonie czy inne partie... dopiero jak popatrze na fotke po jakims czasie - na swiezo to sie chwytam za glowe, ale zwykle juz jest zaaaa pozno :P
    xx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qstra Zobacz posta
    Sandra przesliczna, lubie takie charakterne kosci policzkowe!!!! ah oh!
    ladnie swiatlo i fajna glebia/perspektywa. Faktycznie gdybys troche popracowal nad rekami w postprodukcji (lub deczko mniej nad twarza) to mniej rzucalby sie sie w oczy roznica miedzy 'wymejkapowana' twarza a rekami. Lub prawdopodobnie pomogloby tylko dowietlenie dolu.... Ale to takie wymadrzanie sie, bo ja tez czesto za bardzo skupiam sie na twarzy i pomijam dlonie czy inne partie... dopiero jak popatrze na fotke po jakims czasie - na swiezo to sie chwytam za glowe, ale zwykle juz jest zaaaa pozno :P
    xx
    Jeszcze mam perełki do obrobienia z tej sesji, dlatego postaram się podciągnąć dłonie przy następnych.
    Z tym "za późno" znam dobrze to uczucie! Dzięki W KOŃCU za konkretną opinie - a tutaj ciężko o taką !
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 03-06-2014 o 11:57

Domyślnie

...Dzięki W KOŃCU za konkretną opinie - a tutaj ciężko o taką !
    O kurczę! Kurczę, nie czytałeś innych postów??
    Na szybko popatrzyłem w wątek i naliczyłem 9 postów zwracających uwagę na to co Joasia! Nie wspominając o innych, które też były konkretne - z uwagami co się podoba/nie podoba.

I żeby nie tylko ot;
    też uważam, że rysy twarzy straciły przez zbyt ingerującą obróbkę. Straciło też zdjęcie, które imho jest mniej ciekawe; za duży kontrast munduru z plastikowością twarzy. Można było więcej rysów zostawić i przez to charakteru modelce - chyba fajnie by zagrało.
    Co do orderów to nie zgadzam się, że to tylko taka stylizacja i to nie jest ważne.
    Oczywiście sam bym na to nie wpadł, ale jak już zrobiłbym taką gafę to bym nie dorabiał do niej ideologii..
    Dla wielu ludzi takie zestawienie to profanacja więc jeżeli nie ona była Twoim celem to jestem na nie.
    A jeżeli chciałbyś szokować takim zestawieniem to reszta musiałaby być w innym klimacie (wiem, że tym razem nie o to chodziło, ale chcę napisać przez to, że nie uważam takiego zestawienia odznaczeń za niemożliwe z definicji - mogłoby posłużyć przedstawieniu postaci np. karierowicza itp.).

BTW a Wy tak z sailorem negatywne TWA założyliście i napędzacie sobie dyskusje?

Myślę, że jesteś na etapie wysokich umiejętności technicznych (i światło i obróbka) więc zdjęcia zachęcają do komentarzy, ale jednocześnie publika zaczyna oczekiwać więcej (chociaż akurat tu ta technika trochę zawiodła).
    Dla Ciebie to szansa na pójście do przodu, ale.. potrzeba trochę pokory, dystansu i cierpliwości
    Czego Ci życzę
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    O kurczę! Kurczę, nie czytałeś innych postów??
    Bo tu, u Kurczaka trzeba zacząć ocenę od ah oh! Wtenczas autor się ustosunkuje
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Jakbyście nie i byli tak zaśmieceni dennymi wykładami "kogoś" (jak stąd do ameryki) wszechwiedzącego wszystko o wszystkim- niczym program telewizyjny gallileo to byście zauważyli że dziękowałem niektórym za komentarze te krytyczne też, i tak się składa że mam przyjemność z niektórymi dalej dyskutować poprzez prw. wiadomości w tym z qstra. Ale na tym skończę ponieważ znów ktoś poleci z płaczem do moderatora i zaraportuje

Co do stylizacji, nie robiliśmy sceny z filmu wojennego(fajnie czasami nagiąć zasady, zrobić coś abstrakcyjnego) gdybym szukał takich zdjęć, pobiegłbym do teatru po pełną wojskową stylizacje, ubrał modela, umaział go błotem i wsadził w czołg! Rozumiem że niektórzy lubią takie sztywne sceny trzymające się zasad prosto z książek, ale nie wszyscy myślą tak jednostajnie!

Jeżeli ktoś jest ciekaw orderówi ich znaczeń "Stylizacji" , to pod tym linkiem znajdziecie komentarz Kuby który dokładnie opisuje swój udział sesji pod względem wypożyczenia tego wszystkiego: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater WARTO - chyba że znów jakiś galilleo odpali google, poszuka informacji na szybko i będzie chciał udowadniać swoje racje

Gdyby ktoś był zainteresowany, to tutaj znajduję się backstage z sesji : http://www.lukaszsztybe.pl/uncategorized/1620/

Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 03-06-2014 o 20:38

Domyślnie

Gdyby ktoś był zainteresowany, to tutaj znajduję się backstage z sesji : http://www.lukaszsztybe.pl/uncategorized/1620/
    Backstage super. Efekt końcowy na nie.
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Na jedynce zbyt plastikowa twarz, wybieram numer 2.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów