Ok. Następnym razem, jak będę coś tworzył, zapytam się ciebie, żeby nie było inaczej niż po twojej myśliPozdrawiam.
Szukaj
Ok. Następnym razem, jak będę coś tworzył, zapytam się ciebie, żeby nie było inaczej niż po twojej myśliPozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 31-05-2014 o 14:46
Sailor, ja swoim argumentem niczego ani nikogo nie tłumaczę. Piszę tylko o rzeczy dla mnie oczywistej, że ta "stylizacja" nie pretenduje do miana najwierniej odwzorowanego munduru z epoki co zresztą autor zdjęć potwierdził. Co do zdjęcia które podlinkowałeś i zaczepnego pytania to moja odpowiedź brzmi: nie. Na okładce książki jest wyraźnie napisane że mamy do czynienia z fragmentem historii w związku z czym kostium powinien w miarę możliwości oddawać prawdę historyczną by autorka nie straciła na wiarygodności. Zdjęcie Kurczaka jeśli chodzi o ciężar gatunkowy stoi na drugim biegunie w związku z czym nie mam do niego pretensji, że prawdy tu nie ma. W sumie to jeśli ktoś tu dał ciała to Pan historyk bo to on wsadził Bladego na minę.
A to już mnie rozwaliło. Hobbysta historyczny i takie porady ? Nie łzawią temu hobbyście oczy jak patrzy na taki misz-masz ? A co do zdjęć. Nie lubię jak osobę wyretuszowana na zdjęciu nie rozpoznał bym na .,,żywo''. To, coś jak na wzór malowania gejszy, celem było - żeby nie była rozpoznawalna w ,,cywilu''
Pozdrowił.
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Mi to wygląda jakby twarz modelki była domalowana przez początkującego malarza. Na orderach się nie znam, więc mi osobiście to nie przeszkadza.
D 500 D 600 D 750
S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900
OberD RAW.y powinny być już u Ciebie na mailunapisz co i jak
aaaaaaPozdrowienia dla Kasi Nowackiej
a może Kristina Romanova ?
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
he he![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-06-2014 o 12:35
Ważne, że kilogramy lajkow lecą.
Wysłane z aparatu Samsung 36 Mpix
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
U mnie kilogramy lajków, a u kogoś kilogramy nienawiści - ktoś się bawi, a drugi ktoś ciśnienie sobie podnosi- i jest życiowa "równowaga"
... i Kristina na moim profilu Ołje!![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 01-06-2014 o 23:55
Zauważone w trakcie pleneru
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Może byćPewnie technicznie osiągnąłem poziom dna (i nie tylko)
A merytorycznie co do fot - małe niedoróbki w retuszu twarzy, różnica w oświetleniu twarzy i dłoni (rzuca się w oczy i powoduje wrażenie innej dominanty barwnej). Drobne niedociągnnięcia kontroli stylizacji.
Ogólnie foty jako takie - lekkie i treningowe - miło się ogląda ale w pamięć nie zapadają. Nie brzydzą nie wprawiają w zachwyt.
Moje prywatne, osobiste zdanie.
pzdr
Skontaktuj się z nami