Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Nie wiem, nie chce kombinowac tak z kazdym dyskiem..
    W kazdym razie zmieniajac format z NTFS na exFAT, dziala, zdjecia i filmy widac..
    Moje pytanie jest czy format exFAT, to jest jakis standard i mozna bez problemow go uzywac?
    Wszystko musi byc pod gorke.. a jakze.. bo przeciez nic nie da sie normalnie..
    exFAT to też patent MS. Różnica taka, że jest to standard przy kartach SDXC, więc większość urządzeń mobilnych prędzej czy później będzie go obsługiwała.
    Właśnie doczytałem, że Samsung i HTC mają licencje od MS ma exFAT.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 17-05-2014 o 17:58
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Może być i exFAT, ale FAT32 jest bardziej kompatybilny z urządzeniami obsługującymi nośniki USB.
    Z tym, że FAT32 ma kilka ograniczeń:
    1. max 4GB na plik
    2. niektóre urządzenia nie czytają większych jak 32GB dysków w FAT32.
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Z tym, że FAT32 ma kilka ograniczeń:
    ...
    2. niektóre urządzenia nie czytają większych jak 32GB dysków w FAT32.
    Ten opór materii ma właśnie przełamać programik z linka, który zapodałem Mekano.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No wiec kombinowanie z FAT32 na pewno odpada.
    A czy z exFAT, moge miec jakis problem?
    Bardzo mi zalezy na tym tablecie ze wzgledu ze ma 12 cali i wszystko ladnie widac, naprawde dobry wyswietlacz, wiec gdyby exFAT tez nie dzialal to bym go oddala, (zreszta jeszcze sie zastanawiam co zrobic) bo w tablecie chce miec ten komfort podpiecia wiekszego malutkiego dysku usb, to jest dla mnie podstawa.
    W dwoch innych tabletach (jak pisalam wczesniej), nie mam problemow z odczytaniem dyskow w roznym formacie w tym NTSF, dlatego nie wpadlam na to, ze w Samsungu moze to nie dzialac.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Powinno wszystko działać, zresztą sprawdź empirycznie, zamiast tracić czas na forumowe dialogi.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No wszystko nie dziala NTFS nie dziala.. a to jest glowny problem przeciez.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Ten opór materii ma właśnie przełamać programik z linka, który zapodałem Mekano.
    Nie chodzi o formatowanie, a odczyt. >32GB = exFAT - tak są np. programowane aparaty foto, czy niektóre telefony.
    Z tabletami może być podobnie. Tak więc co z tego, że możesz sformatować, jak nie odczytasz.

No wiec kombinowanie z FAT32 na pewno odpada.
    A czy z exFAT, moge miec jakis problem?
    Bardzo mi zalezy na tym tablecie ze wzgledu ze ma 12 cali i wszystko ladnie widac, naprawde dobry wyswietlacz, wiec gdyby exFAT tez nie dzialal to bym go oddala, (zreszta jeszcze sie zastanawiam co zrobic) bo w tablecie chce miec ten komfort podpiecia wiekszego malutkiego dysku usb, to jest dla mnie podstawa.
    W dwoch innych tabletach (jak pisalam wczesniej), nie mam problemow z odczytaniem dyskow w roznym formacie w tym NTSF, dlatego nie wpadlam na to, ze w Samsungu moze to nie dzialac.
    W tej chwili jeszcze nie wszystko czyta exFAT, więc mogą być problemy.
    Nikon

Domyślnie

NTFS to NIE jest wszystko. Nie działa tylko NTFS. Weź przekonwertuj sobie te dyski na exFAT i będziesz miała temat załatwiony. Zamiast pisać pierdylion postów, już byś to dawno zrobiła... Ile Ty masz tych dysków, że taki problem masz z ich konwersją? 50? 100?

Domyślnie

Gdybys czytal posty ze zrozumieniem, to wiedzialbys, ze juz dawno to zrobilam, a jak nie czytales watku, to nie wiem po co sie w nim udzielasz, bo twoj post nic nie wniosl, na dodatek takim tonem.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gdybys czytal posty ze zrozumieniem, to wiedzialbys, ze juz dawno to zrobilam, a jak nie czytales watku, to nie wiem po co sie w nim udzielasz, bo twoj post nic nie wniosl, na dodatek takim tonem.
    Nie przejmuj się, to tylko forum.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów