Szukaj
GonzoG, ok moze zle sie wyrazilam, chodzilo mi o to ze sa tablety, ktore nie maja zadnych problemow z czytaniem dyskow pod NTFS, a tu w Samsungu mi nagle tego BARDZO zabraklo i ogolnie gdybym dyski na usb miala sformatowane pod fat32 to bym nie widziala problemu, a tak to wiem teraz, ze po prostu musze sie z tym pogodzic i dyski pod usb formatowac w fat32, bo tak ma Samsung i juz, ew. zwrocic go do sklepu. Dlatego to troche dolujace...
...
(no tak z tym to sie domyslilam, dlatego napisalam, ze te hebrajskie znaczki mowia glupoty tlumaczac je na j. polski
Johanan "biegun poludniowy", myslalam ze opluje ekran.. ).![]()
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 17-05-2014 o 02:31
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
(W takim razie dzieli nas okolo 3000 km)
Szukalam na Google aplikacji pod ntfs i faktycznie wszystko wymaga roota..![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Chyba większość markowych telefonów i tabletów z Androidem nie obsługuje NTFS.
HTC, LG, Sony, Samsung, Lenovo, Motorola na 100% nie mają NTFS.
Asus to chyba jedyna firma, która ma wsparcie NTFS w większości (jak nie wszystkich) swoich urządzeń z Androidem.
Możliwe, że jest w telefonach czy tabletach opartych o procesory MediaTek, Allwinner, czy inne chińskie "zabawki", bo to producent procesora dostarcza system, a producent telefonów/tabletów co najwyżej go trochę modyfikuje.
Bez roota się nie da. Aby dodać obsługę systemu plików potrzeby jest dostęp na poziomie kernela, a tego bez roota nie ma.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
No szczerze, to zaskoczylo mnie to... Na Asusie 0 problemow, na BQ (hiszpanska marka), tez 0 problemow.
No nic niestety tu sie nie da wymyslec, tak jest i koniec, ale nie wiedzialam o tym.
Niestety dyskow USB, nie da sie sformatowac z NTSF na fat32, nie ma takiej opcji. Domyslnie jest NTSF i ew. exFAT.
Tylko male peny maja wybor. Jednym slowem tablet Samsung PRO jest nie dla kazdego..
Nie podepne sobie tak jak w innych tabletach dysku 1tb i nie obejrze zdjec na fajnym 12 calowym tablecie.. totalna lipa.
ale kto to wiedzial..
... ale tam, zaraz nie można, użyj tego: http://tokiwa.qee.jp/EN/Fat32Formatter/ .
Medice, cura te ipsum.
Nie wiem, nie chce kombinowac tak z kazdym dyskiem..
W kazdym razie zmieniajac format z NTFS na exFAT, dziala, zdjecia i filmy widac..
Moje pytanie jest czy format exFAT, to jest jakis standard i mozna bez problemow go uzywac?
Wszystko musi byc pod gorke.. a jakze.. bo przeciez nic nie da sie normalnie..![]()
Skontaktuj się z nami