Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ...
    PS.
    (Johanan, nie bardzo wiem co chciales przekazac tymi znaczkami po hebrajsku, bo po polsku wychodza jakies glupoty. ;P).
    To parafraza Twojego: "Yo soy del Sur".
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

GonzoG, ok moze zle sie wyrazilam, chodzilo mi o to ze sa tablety, ktore nie maja zadnych problemow z czytaniem dyskow pod NTFS, a tu w Samsungu mi nagle tego BARDZO zabraklo i ogolnie gdybym dyski na usb miala sformatowane pod fat32 to bym nie widziala problemu, a tak to wiem teraz, ze po prostu musze sie z tym pogodzic i dyski pod usb formatowac w fat32, bo tak ma Samsung i juz, ew. zwrocic go do sklepu. Dlatego to troche dolujace...

...
    Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    To parafraza Twojego: "Yo soy del Sur".
    (no tak z tym to sie domyslilam, dlatego napisalam, ze te hebrajskie znaczki mowia glupoty tlumaczac je na j. polski
    Johanan "biegun poludniowy", myslalam ze opluje ekran.. ).
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 17-05-2014 o 02:31
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...

(no tak z tym to sie domyslilam, dlatego napisalam, ze te hebrajskie znaczki mowia glupoty tlumaczac je na j. polski
    Johanan "biegun poludniowy", myslalam ze opluje ekran.. ).
    Na googlasa nie bardzo można w takich wypadkach liczyć, a dosłownie jest: "Jestem z południa ... Polski".
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

(W takim razie dzieli nas okolo 3000 km )
    Szukalam na Google aplikacji pod ntfs i faktycznie wszystko wymaga roota..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Chyba większość markowych telefonów i tabletów z Androidem nie obsługuje NTFS.
    HTC, LG, Sony, Samsung, Lenovo, Motorola na 100% nie mają NTFS.
    Asus to chyba jedyna firma, która ma wsparcie NTFS w większości (jak nie wszystkich) swoich urządzeń z Androidem.

Możliwe, że jest w telefonach czy tabletach opartych o procesory MediaTek, Allwinner, czy inne chińskie "zabawki", bo to producent procesora dostarcza system, a producent telefonów/tabletów co najwyżej go trochę modyfikuje.

Szukalam na Google aplikacji pod ntfs i faktycznie wszystko wymaga roota..
    Bez roota się nie da. Aby dodać obsługę systemu plików potrzeby jest dostęp na poziomie kernela, a tego bez roota nie ma.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

No szczerze, to zaskoczylo mnie to... Na Asusie 0 problemow, na BQ (hiszpanska marka), tez 0 problemow.
    No nic niestety tu sie nie da wymyslec, tak jest i koniec, ale nie wiedzialam o tym.

Domyślnie

Niestety dyskow USB, nie da sie sformatowac z NTSF na fat32, nie ma takiej opcji. Domyslnie jest NTSF i ew. exFAT.
    Tylko male peny maja wybor. Jednym slowem tablet Samsung PRO jest nie dla kazdego..
    Nie podepne sobie tak jak w innych tabletach dysku 1tb i nie obejrze zdjec na fajnym 12 calowym tablecie.. totalna lipa.
    ale kto to wiedzial..

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niestety dyskow USB, nie da sie sformatowac z NTSF na fat32, nie ma takiej opcji. Domyslnie jest NTSF i ew. exFAT.
    Tylko male peny maja wybor. Jednym slowem tablet Samsung PRO jest nie dla kazdego..
    Nie podepne sobie tak jak w innych tabletach dysku 1tb i nie obejrze zdjec na fajnym 12 calowym tablecie.. totalna lipa.
    ale kto to wiedzial..
    ... ale tam, zaraz nie można, użyj tego: http://tokiwa.qee.jp/EN/Fat32Formatter/ .
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Nie wiem, nie chce kombinowac tak z kazdym dyskiem..
    W kazdym razie zmieniajac format z NTFS na exFAT, dziala, zdjecia i filmy widac..
    Moje pytanie jest czy format exFAT, to jest jakis standard i mozna bez problemow go uzywac?
    Wszystko musi byc pod gorke.. a jakze.. bo przeciez nic nie da sie normalnie..

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem, nie chce kombinowac tak z kazdym dyskiem..
    W kazdym razie zmieniajac format z NTFS na exFAT, dziala, zdjecia i filmy widac..
    Moje pytanie jest czy format exFAT, to jest jakis standard i mozna bez problemow go uzywac?
    Wszystko musi byc pod gorke.. a jakze.. bo przeciez nic nie da sie normalnie..
    Może być i exFAT, ale FAT32 jest bardziej kompatybilny z urządzeniami obsługującymi nośniki USB.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów