Madafaka jest taka, ze ja wlasnie kupilem Mk2 Soniaka...
Szukaj
Madafaka jest taka, ze ja wlasnie kupilem Mk2 Soniaka...
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
To 24mm na szerokim robi bardzo...
Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive
Wreszcie kompakt prawie idealny. Czekam z niecierpliwością na sample, jeśli nie schrzanili obiektywu kosztem szerokości to pogonię lustro. To maleństwo można nosić codziennie w kieszeni i to jest piękne.
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.
Piekne jest takze to, ze RX100 nie daje powodow by myslec o innym apracie.. pelne odprezenie i satysfakcja z fotografowania. RX100 moglby byc lepszy, ale tak mozna bez konca szukac idealow.. trzeba zaakceptowac po prostu niektore niedoskonalosci i cieszyc sie robieniem zdjec, aparatem ktory, ma sie zawsze przy sobie.
RX100III bedzie kusic na pewno, ale ja zmienie aparat dopiero jak mi sie popsuje.![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mekano, zaczynam Cię lubić![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mam 4 stare kompakty Sony: V1, N2, HX-V5 + jeszcze jakis i zaden nigdy sie nie zepsul!
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
JED, to prawda.. wiem co o tym bo tez mam Sony cybershot z 2005 r. i dziala do dzis pieknie, mimo ze uplynelo tyle czasu..
zreszta dzis nowy aparat niezaleznie jakiej marki, to loteria..![]()
Z HX-V5 bedzie mi brakowac GPS - lubilem ten ficzer.
Z N2 dotykowego ekranu.
Z V1 moze jakosci obrazu - to byl konkret 11 lat temu.
eee, marudziszTu chodzi o kompakt, mały aparat. Nex jest wielki jak lustrzanka. Włóż go do kieszeni - z wizjerem i z zoomem standardowym.
Muszlę miałem tylko raz, za analoga, ale sobie ścianka tylną przycinałem gumkę i w efekcie nie stosuje muszli aż do teraz, mimo, że cyfraki nie mają otwieranych tylnych ścianek
Ja miałem dylemat czy Fuji X20 (+ ma wizjer, + wygląd, - nie wchodzi do kieszeni, - LCD się nie odchyla) czy Sony X100. Teraz szala się mocno przechyliła na stronę Sony. No tylko brak sanek do lampy. Kompakt prawie idealny.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-05-2014 o 10:10
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami