Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 121

Domyślnie

witaj!

Widze, że masz mniej więcej ten sam problem jaki ja miałem jakieś 2-3 tygodnie temu. Zdecydowałem się na D40+kit i jestem w pełni zadowolony! Po pierwszych 2 tysiącach fotografii muszę przyznać, że kiedy ja wybierałem aparat niepotrzebnie tak przejmowałem się różnego rodzaju testami / porównaniami itp. Wybrałem najtańszy i jest świetny! Powinienem był to zrobić wcześniej Spełnia wszystkie moje wymagania i kompletnie nie odczuwam braku tak demonizowanych braków tego aparatu.

Ja zdecydowałem się na wybór D40 bo
    - lekki i mały - często go zabieram ze sobą bo mogę bo nie przeszkadza - a nóż zobaczę po drodze coś ciekawego? Wybrałem do niego torbę "Case Logic DCB56" - tworzą bardzo zgraną parę, bo torba sama w sobie też jest malutka i poręczna.
    - ekstremalnie przejrzysty i intuicyjny - żaden inny aparat nie zrobił na mnie tak dobrego wrażenia
    - piękne zdjęcia prosto z aparatu też wpływają uspokajająco na moje samopoczucie - w sytuacjach, w których nie umiem dobrać parametrów aparatu dość szybko, automat prawie na pewno sobie poradzi (nie ma później komentarzy złośliwców "taki ma duży aparat a z mojej komórki lepsze zdjęcia wychodzą" ) i nie pozwoli mi zrobić z siebie błazna
    - świetna jakość budowy

Najlepiej udaj się do sklepu i kup ten, który zrobi na tobie najlepsze wrażenie Różnice między nimi nie są aż tak istotne. A może akurat gdybyś miała już teraz aparat i nie marnowała czasu na zastanawianie się "który lepszy" (i ślęczenie na forach) właśnie teraz robiła byś jakieś super zdjęcie? :>

pozdrawiam
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimlot Zobacz posta
    ...co do srubokreta - tak ogromna wada aparatu jak dla mnie dyskwalifikuje go juz na starcie
    NIE mozna podlaczyc 50/1.8 - rewelacyjne szklo do portertow aaa O 85 to juz nie wspomne...
    Ta wypowiedź według mnie WYMAGA korekty. Podłaczyć oczywiście się DA obiektywy które wymieniasz, nie będzie tylko działał AF. Ale mamy potwierdzenie ostrości kropeczką w wizjerze, i wg mnie to wystarcza.

Zastanawiam się ostatnio co się stało w świecie lustrzanek. Kiedyś się wszystko ustawiało ręcznie, ekspozycje (mierzoną często zewnętrznym światłomierzem) ostrość... A teraz? Aparat potwierdza ostrość, jedyne czego nie robi to sam nie pokręci pierścieniem ostrości. I dla wielu ludzi (jak czytam to forum) jest to już dyskwalifikacja ('NIE mozna podlaczyc'). Ludzie - czy wy macie lustrzanki czy kompakty?

Pozdrawiam.
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablodesign Zobacz posta
    Zastanawiam się ostatnio co się stało w świecie lustrzanek. Kiedyś się wszystko ustawiało ręcznie, ekspozycje (mierzoną często zewnętrznym światłomierzem) ostrość... A teraz? Aparat potwierdza ostrość, jedyne czego nie robi to sam nie pokręci pierścieniem ostrości. I dla wielu ludzi (jak czytam to forum) jest to już dyskwalifikacja ('NIE mozna podlaczyc'). Ludzie - czy wy macie lustrzanki czy kompakty?

Pozdrawiam.
    ale życie należy chyba sobie ułatwiać a nie utrudniać. Zbytnio nie widzę tego manulanego ostrzenia w d40 przy tak ciemnym wizjerze, troszkę niewygodnie chyba. Jakbym chciał się pobawić w manualne ostrzenie itd. to bym kupił jakiegoś FM, FM3A czy choćby praktice coś z serii MTL a nie d40
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    ale życie należy chyba sobie ułatwiać a nie utrudniać.
    Dlatego tez sporo osob wybiera d40 a nie d70s nie trzeba sie meczyc z kazdym zdjeciem z rawie.

Domyślnie

Jesli Ktos szuka D70s to w Fotojoker w Zabrzu i w Bytomiu mozna kupic za 2.599zl.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

I w Krakowie też są po 2599.Wczoraj byłem w fotojokerze poglądać nikkorki 50mm-499zl,drogo trochę,za to przez 15 min. 3 OSOBY kupiły d 70s.Cena robi swoje,grzech nie brać.Ech, gdyby nasze zarobki były takie jak na zachodzie.Lepiej mieć drugie body,zapasowe,nieprawdaż?Bóg jeden wie co nikon wymyśli ,może faktycznie kolejne modele nie będą już miały silnika w korpusie?Co ciekawe sprzedawca mówił,że d40 i d40x mimo informowania klientów otym ,że bardziej zaawansowane i lepsze jest d 70s sprzedają się lepiej.A d40 to już prawdziwy hit w statystykach sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madz-ia Zobacz posta
    POMOCY! Ja chyba nigdy nie wybiore aparatu. Od dwóch lat zamierzam kupić aparat
    to jeszcze poczekaj
    ten wyśniony przez ciebie jest jeszcze na etapie projektowania ))

Domyślnie

Poczytajcie to:

http://www.sirius.pl/towar_karta_36965.html

sirius przegina, tydzień temu Nikon D40 kosztował u nich 1949,- i można było odliczyć 340,- a teraz promocja!!! Aparat kosztuje 2289,- i można odliczyć 340,- co daje nam rewelacyjnie niską cene 1949,-
    Przegięcie!!
    A obok mają promocje aparat, obiektyw, karta 2GB, torba za 2113,- - pewnie też zaraz doliczą 340,-
    Nikon D90, Nikon D60, N18-55VR, N18-135, N35 1.8, SB-600, Samsung WB500 i aparaciki po dziadku

Domyślnie

Uczą się od speców z supermarketów - jak promocja to musi być drożej niż przed
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Domyślnie

atibor bo to jest cena specjalnie pod ceneo, skapca i inne wyszukiwari by byc jak najwyzej na liscie.

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów