witaj!
Widze, że masz mniej więcej ten sam problem jaki ja miałem jakieś 2-3 tygodnie temu. Zdecydowałem się na D40+kit i jestem w pełni zadowolony! Po pierwszych 2 tysiącach fotografii muszę przyznać, że kiedy ja wybierałem aparat niepotrzebnie tak przejmowałem się różnego rodzaju testami / porównaniami itp. Wybrałem najtańszy i jest świetny! Powinienem był to zrobić wcześniejSpełnia wszystkie moje wymagania i kompletnie nie odczuwam braku tak demonizowanych braków tego aparatu.
Ja zdecydowałem się na wybór D40 bo
- lekki i mały - często go zabieram ze sobą bo mogębo nie przeszkadza - a nóż zobaczę po drodze coś ciekawego?
Wybrałem do niego torbę "Case Logic DCB56" - tworzą bardzo zgraną parę, bo torba sama w sobie też jest malutka i poręczna.
- ekstremalnie przejrzysty i intuicyjny - żaden inny aparat nie zrobił na mnie tak dobrego wrażenia
- piękne zdjęcia prosto z aparatu też wpływają uspokajająco na moje samopoczucie - w sytuacjach, w których nie umiem dobrać parametrów aparatu dość szybko, automat prawie na pewno sobie poradzi (nie ma później komentarzy złośliwców "taki ma duży aparat a z mojej komórki lepsze zdjęcia wychodzą") i nie pozwoli mi zrobić z siebie błazna
- świetna jakość budowy
Najlepiej udaj się do sklepu i kup ten, który zrobi na tobie najlepsze wrażenieRóżnice między nimi nie są aż tak istotne. A może akurat gdybyś miała już teraz aparat i nie marnowała czasu na zastanawianie się "który lepszy" (i ślęczenie na forach) właśnie teraz robiła byś jakieś super zdjęcie? :>
pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami